Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Nenechajte si ujsť Krojované bábätká ani zaujímavý projekt o meste

V novom roku pokračujú v hlavnom meste zaujímavé podujatia, výstavy a tiež temperamentné hudobné programy.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Nenechajte si ujsť Krojované bábätká ani zaujímavý projekt o meste
7
Galéria
Zdroj: Eurovea

Krojované bábätká

Projekt predstavuje bábiky novorodencov oblečených do originálnych slovenských ľudových krojov. Môžete obdivovať kroje z oblastí Záhoria, Podpoľania, Stredného Považia i Horehronia.

pondelok / Eurovea / do 21:00 hod. / vstup voľný

Svetová Bratiska

Občianske združenie Mareena v spolupráci s lokálnou značkou Bratiska pripravili putovnú fotografickú výstavu Svetová Bratiska, ktorá bola po prvýkrát odprezentovaná na festivale [fjúžn]. Fotografie zobrazujú rozličných ľudí, ktorí si prišli hľadať svoj nový domov na Slovensko, do Bratislavy.

Zobrazujú príbehy ľudí, ktorí z Bratislavy síce nepochádzajú, avšak často sú veľmi hrdí na štvrť, v ktorej žijú a pociťujú k nej špecifické puto. Prezentujú našich susedov – ľudí, ktorí tu s nami a medzi nami žijú a sú neoddeliteľnou súčasťou Bratislavy. Vernisáž výstavy bude spojená s diskusiou s ľuďmi vyobrazenými na fotografiách. Budeme sa rozprávať o ich príbehoch, o tom, ako prišli do Bratislavy, ako vnímajú Bratislavu, ako sa tu cítia a aj o tom, aké to bolo postaviť sa pred fotoaparát. Výstava potrvá do konca januára 2019.

utorok / Karloveská knižnica / 18:00 hod. / vstup voľný

Gypsy Swing

Kapela Swingang sa snaží zachytiť a interpretovať špecifický štýl Jazz Manouche, alebo Gypsy Swing pomocou vlastného hudobného jazyka vychádzajúceho z aktívneho štúdia autentických nahrávok. Tento tradičný jazzový druh preslávili v 30. rokoch 20. storočia najmä gitarista Django Reinhardt a huslista Stephane Grappelli. Aby sa skupina SwinGang čo najviac priblížila autentickému zvuku, hrá v štandardnej zostave: husle, dve originálne gitary prispôsobené špeciálne na hru Gypsy Swing a kontrabas.

streda / Bohéma bar, Námestie SNP 30 / od 21:00 hod.

Írsky večer s Graeme Markom

Spevák, skladateľ a gitarista írskeho pôvodu príde zahrať svoje i prevzaté populárne piesne. Počas celého večera si môžte vychutnať írske whiskey, ktoré budú špeciálne pripravené pre tento večer.

piatok / L Art, Rybné námestie 1 / 21:00 hod.

Zdroj: Facebook
Kam v Bratislave zadarmo
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM