Kultúra

Tip na vianočný darček: Knihy, ktoré potešia každého Bratislavčana

Hovorí sa, že kniha je darček, ktorý by pod vianočným stromčekom nemal chýbať. Najnovšie publikácie o našom meste potešia dospelých aj deti.

Ilustračný obrázok k článku Tip na vianočný darček: Knihy, ktoré potešia každého Bratislavčana
4
Galéria
Zdroj: dajamabooks.sk

Kniha je darček, ktorý by pod vianočným stromčekom nemal chýbať. Ak máte v rodine alebo medzi priateľmi hrdých Bratislavčanov, ktorí radi spoznávajú tajomstvá, históriu či novinky svojho mesta, rébusy nad darčekmi už riešiť nemusíte.

Bratislava – čarovná metropola

Najnovšej knihe Michala Hvoreckého sa potešia najmä deti. Na prvý pohľad upúta svojou farebnosťou a milými ilustráciami Simony Čechovej. Spolu s deťmi zablúdite v uliciach rôznych mestských častí i centra mesta.

„Naše mesto na Dunaji si zaslúži obrázkovú knihu. Chýbala nám, a tak sme dali hlavy aj ruky dokopy a vytvorili ju. Pretože živá metropola rozpráva príbehy. Nezáleží na tom, odkiaľ si, ale či máš mesto, v ktorom žiješ, pracuješ alebo chodíš do školy, rád, a chceš ho zmeniť k lepšiemu. Vydaj sa s nami na prvú jazdu čarovným bratislavským metrom!“ vyzýva Michal Hvorecký svojich malých čitateľov.

Hlavnými postavami knihy sú starý otec a jeho dve vnúčatá. Na prechádzkach sa postupne zastavia na štrnástich staniciach metra, ktoré sú na dôležitých miestach Bratislavy. Spolu s nimi spoznáme Korzo, Panelákovú, Vinohradskú či Miletičku.

Bratislava – retro

Ďalšou zaujímavou knihou je obrazová publikácia od autora Jána Laciku s názvom Bratislava – retro. Zavedie vás do minulosti pred Novembrom 1989. Listovaním jej stránok spoznáte ulice mesta v rokoch 1948 až 1989. Kniha ponúka obraz mesta v období socializmu prostredníctvom vtedy vydaných pohľadníc.

Nové knihy o Bratislave
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - čarovná metropola
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM