Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Muzika Starého mosta, Street Food Park aj rozprávkový svet

Pracovný týždeň ponúkne pestré menu pre malých aj veľkých. Nenechajte si ujsť zaujímavé akcie v meste!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Muzika Starého mosta, Street Food Park aj rozprávkový svet
10
Galéria

Športové leto v Karlovke

Karlovešťania, nenechajte si ujsť cvičenia v záhrade Vodárenského múzea! Pondelky patria pilates. Za desať hodín tohto cvičenia pocítite zmenu, za 20 hodín uvidíte rozdiel a za 30 hodín budete mať nové telo! Utorky sú venované zdravým chrbátikom, stredy kondičnému boxu a štvrtky sa môžete tešiť na zumbu, ktorá vás nabije novou energiou. Každý týždeň až do 30. augusta.

Všetky cvičenia sú zdarma, stačí si so sebou priniesť len podložku na cvičenie. Začína sa vždy o 18:00 hod., v prípade zlého počasia sa ale cvičenia rušia.

pondelky, utorky, stredy, štvrtky / Vodárenská záhrada

Cvičenie pod stromami v Medickej záhrade

Mestská časť Bratislava-Staré mesto pre vás v Medickej záhrade už niekoľko rokov pripravuje pravidelné „Cvičenie pod stromami“ s lektormi jógy, čchikung, či pilatesu.

V tomto týždni sa môžete tešiť na Jogu pre zdravie s Jozefom Blesákom, Hathajogu pre zdravé kĺby so Soňou Ftáčnikovou, Taiči Studnička s Ľubomírom Cisárom a Pilakalajogu s Annou Repkovou. Vstup voľný, karimatky sú k dispozícii (počet je obmedzený), v prípade nepriaznivého počasia sa necvičí. Pozrite si podrobný rozpis TU.

utorok, štvrtok / Medická záhrada

Rozprávky pri Dóme

Príďte si posedieť v detskom svete na Rudnayovom námestí, v ktorom sa ocitnete v rozprávke. Každú stredu počas prázdnin môžete zobrať ratolesti pozrieť si divadelnú rozprávku pri Dóme.

V stredu si pozriete Elá Hop v podaní Divadla Piki. Predstavenie dáva malým divákom možnosť stať sa aspoň na chvíľku odvážnymi vedcami, športovcami, či hudobníkmi. Dokazuje, že aj malí ľudia môžu robiť veľké činy. Stačí len nabrať odvahu.

streda / 17:30 hod. / Rudnayovo námestie

Festival Eurovea

Festival Eurovea predstaví hviezdy hudobnej slovenskej modernej scény, jazzovej scény, cestovateľské kiná či tanečné vystúpenia. Koncert českých a slovenských jazzových osobností je venovaný 100. výročiu vzniku Československa a pamiatke Jozefa Šošoku.

V stredu 18. júla o 19:00 hod. vystúpi Jana Gavačová Trio, profesionálne zoskupenie, ktoré na pódium prináša jazz, pop, latinské rytmy a francúzsky šansón, argentínske tango, či slovenskú pieseň. V piatok 20. júla o 20:00 hod. vystúpi Vlado Vizár Jazz Quintet. Orchester bol založený v roku 1997 ako komorné zoskupenie dlhoročných priateľov – špičkových slovenských profesionálnych jazzmenov.

streda, piatok / Eurovea

Street Food Park

Ani v júli nevynechajte hostinu na námestí pred Starou tržnicou. Street food, drinks a music bude pre vás a vašich priateľov. Tešiť sa môžete na Barskde, Burrito Fellas, Crumpel´s Pou­tinerie, Folcík, Foodstock, Glutenfreeaks, Makan Indonesian restaurant, NYC Corner, Petite Creperie – pouličné palacinky, Poľná Kuchyňa, Ramtandoori, Sigelsberg Cider, Sodabar, Trhance jak párance, Twister Bakery aj Unas bistro / Le Beef.

Na Street Food Parku budú 2 recyklačné stanice s brigádnikmi, ktorí vás inštruujú, ako triediť odpad do jednotlivých košov.

streda – sobota / Námestie SNP, pred Starou tržnicou

Muzika Starého mosta

Nový cyklus podujatí oživí Starý most a dianie v centre mesta na netradičnom mieste. Príďte sa prejsť na Starý most a započúvajte sa do skvelej muziky, ktorú zahrá BJ Biggo.

štvrtok / 18:00 hod. / Starý most

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM