Kultúra

Ako vyzeralo mesto kedysi? Výstava porovnáva storočnú Bratislavu s dnešnou

Výstava na Hviezdoslavovom námestí je zbierkou 14 historických fotografií, ktoré poskytujú pohľad na naše mesto v čase prvej republiky a dnes.

Ilustračný obrázok k článku Ako vyzeralo mesto kedysi? Výstava porovnáva storočnú Bratislavu s dnešnou
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Bratislavčania či turisti si môžu na Hviezdoslavovom námestí porovnať, ako vyzerala Bratislava pred 100 rokmi za prvej republiky a aká je dnes. Priblížuje to výstava, ktorá vznikla pri príležitosti 100. výročia vzniku Československej republiky a 25. výročia vyhlásenia Bratislavy za hlavné mesto SR.

Výlet do minulosti

„Týmito fotografiami si pripomíname 100. rokov vzniku Československa a ukazujeme ľuďom, aké to bolo vtedy a aké teraz,“ povedal primátor Ivo Nesrovnal na otvorení výstavy. Na Hviezdoslavovom námestí bude počas júla, potom sa presunie na iné miesto v Bratislave.

Výstava je zbierkou 14 historických fotografií, ktoré poskytujú pohľad na Bratislavu v čase prvej republiky a dnes. Zachytávajú vybrané architektonické stavby a pamiatky v súdobej podobe a ako ich možno vidieť v Bratislave v súčasnosti.

Fotografie zabezpečila Bratislavská organizácia cestovného ruchu v spolupráci s autorom fotografií Alanom Hyžom a mestským Múzeom mesta Bratislavy, ktoré poskytlo pôvodné fotografie Bratislavy zo svojich zbierok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM