Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Mesto ožije vinobraniami, bude sa piknikovať aj spoznávať les

Dospelí ochutnajú burčiak, víno aj pivo, no bokom nezostanú ani deti. Na Námestí slobody a Partizánskej lúke je pre ne pripravený veselý a pestrý program.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Mesto ožije vinobraniami, bude sa piknikovať aj spoznávať les
5
Galéria
Zdroj: TASR

Račianske vinobranie

Mestská časť Bratislava-Rača aj tento rok pozýva na septembrové oberačkové slávnosti. Návštevníci sa už teraz môžu tešiť na skvelý program. Nebudú chýbať obľúbení interpreti – Horkýže Slíže, Para, Lukáš Adamec, Adam Ďurica, Majk Spirit, Majself, DJ Milan Lieskovsky, DJ Julo alias Python a iní. Nebudú chýbať rôzne súťaže, vernisáže, výstavy a hlavne – alegorický sprievod.

Na Račianskom vinobraní sa pokúsia o svetový rekord v silovo-vytrvalostnom žonglovaní v podaní Milana Roskopfa. Ten je okrem troch certifikovaných zápisov v Guinnessovej knihe rekordov aj držiteľom viac ako 50 svetových rekordov v najrôznejších žonglérskych disciplínach. O ďalší svetový rekord sa pokúsi v sobotu o 18:45 hod. v amfiteátri v Knižkovej doline.

Celý program podujatia nájdete TU.

piatok – nedeľa / začiatok o 17:00 hod. / amfiteáter v Knižkovej doline, Nemecký kultúrny dom, Nám. A. Hlinku, ulice Rače

Pivný Janko

V Devínskej Novej Vsi vás radi privítajú na festivale remeselného piva a dobrého jedla s názvom Pivný Janko. Desať stánkov s pivom a 12 stánkov s jedlom sú pripravené potešiť vaše chuťové poháriky a spestriť príjemný víkend.

piatok 16:00 – 22:00 hod. , sobota 11:00 – 22:00 hod. / Istrijská 26, Devínska Nová Ves / vstup voľný

Vajnorské hody

Vajnorské hody sú už tradične zasvätené Sedembolestnej Panne Márii, patrónke vajnorského kostola a tento rok ich budú sláviť v sobotu v Parku pod lipami. Nebude chýbať slávnostná hodová sv. omša v kostole Sedembolestnej Panny Márie, ani bohatý kultúrny program a vajnorská dychová hudba.

sobota / 15:00 – 22:00 hod. / Park pod lipami

Dobrý trh na Panenskej

Dobrý trh sa znova vráti tam, kde sa uskutočnil vôbec poprvýkrát, do susedstva Panenskej ulice. Okrem kvalitných produktov prinesie bohatý program, viac priestoru a otvorených dvorov. Rozširuje sa totiž aj na Podjavorinskej ulicu a vytvorí tak 150 m Dobrého trhu.

Čerstvá zelenina, poctivé domáce produkty, slovenský design, skvelé jedlo, program pre deti, nečakané zážitky. Tešiť sa môžete na otvorené dvory, koncerty, workshopy a diskusie o mestách, komunálnej politike. Rezonovať bude aj nový Manuál verejných priestorov, o ktorý sa zaslúžili samotní obyvatelia štvrte okolo Panenskej. Na Dobrom trhu budeme skúmať silu komunít v meste.

sobota / Panenská ulica / 10:00 hod / vstup voľný

Lesy deťom

Pestré podujatie LESY deťom hravou formou priblíži, aké prospešné funkcie plnia lesy. Podujatím bude sprevádzať moderátor a vtipkár Sajfa. Počas dňa vystúpia Detský folklórny súbor, Tanečná škola ElleDanse, Tarajko a Popletajka, Emma Drobná a príde aj Dara Rolins

Pre deti je pripravená Dreváčikova cesta, prekážková dráha, skákacie hrady, trampolíny, drevárska dielňa aj maľovanie na tvár.

sobota / Partizánska lúka / od 10:00 hod. / vstup voľný

Najväčší petržalský piknik

Dvojdňové gastronomické podujatie ponúkne všetko, čo k skvelému pikniku patrí. Na Tyršovom nábreží si rozložia svoje stánky pojazdné reštaurácie s bohatou ponukou. Nebudú chýbať grilované špeciality a lokše, donuty, americký hot-dog, burgre či posúchy. Predstaví sa vám aj peruánska kuchyňa či najrôznejšie jedlá vegetariánskej a vegánskej gastronómie.

Chutné jedlo vychutnáte pri počúvaní hudby, ktorej kokteil namieša DJ Rišo z ingrediencií jazzu, r&b a hip-hopu. Jednotlivé chody môžete preložiť workshopmi maľovania alebo hokejbalu. Kreatívnych určite zaujme kurz maľovania na plátno. či výstava fotografii a obrazov rôznych umelcov.

sobota – nedeľa / Tyršovo nábrežie / od 10:00 do 22:00 hod. / vstup voľný

Námestie slobody pre najmenších

Na sobotu si hlavné mesto na Námestí slobody pripravilo pestrý program. Tentokrát sa podujatie bude niesť v rodinnom duchu a užiť si ho budú môcť najmä deti. Pre deti bude pripravený nafukovací hrad, nafukovacie bludisko, nafukovacia lezecká stena či medvedia klietka, ktorá je vytvorená z nízkych lanových prekážok.

Chýbať nebude ani maľovanie na tvár a na tričká a výroba trávových panáčikov. OLO pripravilo pre deti workshop k správnemu triedeniu odpadu hravou formou. K dispozícii budú rôzne materiály a magazíny o téme hospodárstva, ktoré môže byť pozitívnym prínosom pre rodičov ako správne nakladať s odpadom v domácnostiach.

sobota / Námestie slobody / 14:00 – 19:00 hod. / vstup voľný

Kam v Bratislave zadarmo
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM