Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Starým Mestom sa ponesú hudba a vône Francúzska

V lete si Bratislavčania aj návštevníci hlavného mesta budú môcť vychutnávať pestrý program, kultúru, históriu aj kulinárske špeciality.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Starým Mestom sa ponesú hudba a vône Francúzska
10
Galéria

Letná Škola vajnorských tradícií 2019

Všetci, ktorí majú radi ručné práce, všetci, ktorí radi niečo tvoria a radi sa priučia aj niečomu novému, sa po dva prázdninové týždne budú mať možnosť stretávať na dvore Vajnorského ľudového domu v Škole vajnorských tradícií. Aj tento rok sú už tradične v ponuke paličkovanie, vyšívanie, maľovanie ornamentov a výroba vajnorských kraslíc.

Tohtoročný už 6. ročník bude obohatený aj o ďalšie aktivity – pečenie koláčov, výrobu vajnorských vtáčikov, tkaníc, papierových ruží ale aj o šitie ľudových bábik.

pondelok – piatok / 17:00 – 20:00 hod. / Vajnorský ľudový dom

Uprostred sídliska zaznie Amazonka

Amazonka, Tri kríže, Obchodník s dažďom či Vodácka holka. Piesne zo splavov, spievané pri ohni, s priateľmi, s gitarou. Teraz hity skupiny Hop Trop odznejú uprostred dúbravského sídliska. Podvečer s kapelami Hop Trop a Freeband a je súčasťou mestského festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti 2019.

Trampská, folková a country skupina Hop Trop hrá spolu už od roku 1980. Trojicu takzvaných „Hoptropácov“ tvoria Jaroslav Lenk (Samson), Ladislav Kučera (Huberťák) a Jaromír Vondra (Šroub). Večer hudobne doplní slovenská zostava Freeband, vznikla v roku 2016 po rozpade skupiny Dočkoband.

štvrtok / 18:00 hod. / Amfiteáter na Valachovej ulici v Dúbravke

Letné kiná

Zoberte frajerky, frajerov, či priateľov, usaďte sa v zelenej tráve pod holým nebom a vychutnajte si pravé letné kino!

Počas týždňa je pre vás pripravených niekoľko skvelých filmov. Letné kino Film Europe v Berlinke SNG premietne v stredu o 20:30 hod. drámu Trafikant, Letné kino v Ružinove premietne v utorok o 21:00 hod. drámu Únos a Filmové leto v Líščom údolí premietne v piatok o 21:30 hod. film Ostrým nožom.

Ak sa chystáte na premietanie do amfiteátra, myslite na to, že lavičky sú tvrdé. Deka spraví sedenie pohodlnejším. Aj v lete bývajú noci chladné, takže si nezabudnite zobrať nejaký svetrík. Myslite tiež na komáre a majte vždy po ruke kvalitný repelent!

Maxišach

Získajte nový zážitok z šachu pri hre na šachovnici v dlažbe na Hviezdoslavovom námestí pri altánku.

piatok od 15:00 do 20:00 hod., sobota a nedeľa od 14:00 do 20:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie

Francúzsky deň 2019

Nenechajte si ujsť oslavy francúzskeho štátneho sviatku pri príležitosti výročia Dobytia Bastily. Na Hlavnom námestí sa návštevníci budú môcť poprechádzať po francúzskom trhu. Dvadsiatka stánkov ponúkne francúzske výrobky, okrem francúzskych farieb aj francúzske chute a nebudú chýbať ani lahodné nápoje.

Bezplatný hudobný a kultúrny program priláka od 16:30 do 22:00 hod. milovníkov hudby, ale i žonglérstva. Predstavia sa vám víťazi tohtoročného ročníka speváckej súťaže Spievam po francúzsky, ako i speváčka Jana Gavačová, ktorá zaspieva francúzsku klasiku inovšie hity.

Spev na chvíľu vystriedajú kužele a kartónové škatule ako súčasť originálneho žonglérskeho vystúpenia Inbox francúzskeho cirkusového zoskupenia Compagnie Soralino. Veľkolepé oslavy zavŕši koncert francúzskej kapely, ktorej rockovo-elektronická hudba je ideálna na letný júlový večer! Kompletný program nájdete TU.

piatok / 14:00 hod. / Hlavné námestie

Kam v Bratislave zadarmo
10
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM