Aktualizované Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Zábavu na Bratislavskom majálese či Račianskych hodoch nepokazí ani dážď

Hoci sa slnko skrýva za mrakmi, nenechajte si pokaziť náladu! Počas víkendu nás čakajú skvelé hudobné aj gurmánske zážitky!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Zábavu na Bratislavskom majálese či Račianskych hodoch nepokazí ani dážď
19
Galéria

Hasiči otvoria garáže

Ak obdivujete prácu požiarnikov – ich odvahu a odhodlanie bojovať s mocným živlom, rezervujte si piatok na návštevu hasičských staníc. Počas Dňa otvorených garáží budú mať deti i dospelí možnosť nahliadnuť priamo do priestorov, kde hasičská technika čaká na povel vyštartovať k požiaru. Nebude chýbať ani odborný výklad najpovolanejších. Prevedú vás celou stanicou, oboznámite sa s jej fungovaním a technikou.

piatok / HS1 Radlinského 6, HS3 Hálková 3, HS4 Saratovská 30 a HS5 Čapajevova 8 / každú celú hodinu od 9:00 do 16:00 hod. (posledný vstup je o 16:00 hod.) / vstup voľný

Bratislavský majáles

POZOR! Nedeľný program majálesu je ZRUŠENÝ kvôli nepriaznivému počasiu.

Obľúbený mestský viacžánrový festival odštartuje v piatok už svoj 12. ročník. Do nedele večera ponúkne niekoľko hodín koncertov, diskusie, street food stánky, zábavu pre deti a chýbať nebude ani tradičný záverečný ohňostroj. Súčasťou Bratislavského majálesu je aj zóna s klasickým festivalovým sortimentom jedál a nápojov. Na svoje si prídu aj milovníci piva.

Chýbať nebude ani niekoľko desiatok street food stánkov či divadelné predstavenia a oddychová zóna pre deti. Na majálese nájdete aj Café Európa so svojím stanom, kde sa bude diskutovať na rôzne témy.

piatok – sobota / Tyršovo nábrežie / vstup voľný

Račianske hody

Bohatý program, predajné a remeselnícke stánky, chutné jedlá a nápoje, atrakcie pre deti, kolotoče či súťaže. To všetko nájdete na Račianskych hodoch, ktoré odštartujú už tento víkend. Hlavným hudobným magnetom bude speváčka Sima Martausová. Potešia však aj folklórne súbory a dychovky. Nebude chýbať ani detská zóna s hospodárskym dvorom a dobové historické hry.

sobota – nedeľa / MČ Rača / od 8:00 do 22:00 hod. / vstup voľný / viac sa dozviete TU

Májový burzoblšák

Okrem second hand módy na Burzoblšáku nájdete aj množstvo lokálnych hand made predajcov nielen tradičnejších produktov, ale aj jedinečných módnych kúskov. Ak ale patríte k tým, čo neradi nakupujú oblečenie, ale sú vášnivými zberateľmi a vracajú sa do obdobia retra, Burzoblšák vás rovnako nesklame! V ponuke totižto bude i mnoho pokladov z dedkovej povaly, ako starých kníh, platní, obrazov či akýchkoľvek iných dizajnových vzácností s dušou ich majiteľa, umelca či remeselníka.

sobota / Drieňová 16 / od 8:00 do 14:00 hod. / vstup voľný

Stredoveký deň v Abelande

Gazdovská dedinka Abeland v Lozorne sa v sobotu opäť prenesie do stredoveku. Čakajú na vás historické tábory, šermiarske vystúpenia, živá hudba, ale aj ohňová show či streľba z luku. V obľúbenej gazdovskej dedinke zažijete spolu s deťmi skvelý deň plný stredovekej zábavy.

sobota / Abeland, Lozorno / od 10:00 do 20:30 hod. / vstup voľný

Červenokamenské remeselné trhy

Na remeselné trhy zavíta viac ako päťdesiat remeselníkov a handmade výrobcov. Priblížia vám šikovnosť svojich rúk prostredníctvom jedinečných výrobkov či už úžitkového alebo dekoratívneho charakteru.

sobota – nedeľa / hradné nádvorie Červený Kameň / od 9:00 do 17:00 hod. / vstup na podujatie je voľný

Kam v Bratislave zadarmo
19
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM