Aktualizované Kultúra

Obľúbený Bratislavský majáles ani Račianske hody dnes nepokračujú. Program zrušili kvôli dažďu a vetru

Organizátori podujatí pripomínajú, že nechcú riskovať bezpečnosť návštevníkov, ako aj účinkujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený Bratislavský majáles ani Račianske hody dnes nepokračujú. Program zrušili kvôli dažďu a vetru
9
Galéria

Ak ste sa dnes (5. mája) napriek nepriaznivému počasiu tešili na vystúpenia známych kapiel na Bratislavskom majálese, prevdepodobne budete sklamaní. Organizátor nedeľné pokračovanie akcie zrušil.

Za všetko môže počasie

Organizátori dnes dopoludnia oznámili, že Bratislavský majáles sa v nedeľu 5. mája nekoná. „Po zrelej úvahe a na základe meteorologických informácií, vrátane výstrahy 1. stupňa SHMÚ, ktorá upozorňuje na silný vietor dosahujúci v nárazoch rýchlosť az 65–70 km/h, rozhodli sme sa KOMPLETNÝ NEDEĽNÝ PROGRAM festivalu ZRUŠIŤ,“ oznámili organizátori na sociálnej sieti.

Organizátori podujatia ďalej pripomínajú, že nechceli ohroziť bezpečnosť návštevníkov, ako aj účinkujúcich. „Pri aktuálnych poveternostných podmienkach by mohol byt akýkoľvek pohyb ľudí v areáli festivalu na dunajskom nábreží nebezpečný. Veríme, ze sa vidíme opäť o rok,“ dodávajú organizátori majálesu.

Bratislavský majáles odštartoval v piatok (3. mája) na Tyršovom nábreží svoj 12. ročník. V nedeľu mali rozozvučať Tyršovo nábrežie Taste of Brass, Vypsaná fixa a Saténové ruky. Od 19:10 hod. malo pódium patriť skupinám Para a neskôr kapele Hex. Vyvrcholením festivalu mal byť už tradične ohňostroj s hudobnou kulisou odpálený z plavidla na Dunaji. Ten tiež zrušili.

Račianske hody nepokračujú

„Bezpečnosť návštevníkov, ako aj účinkujúcich je pre nás absolútne prvoradá! Preto sme sa rozhodli po zrelej úvahe a na základe meteorologických informácií – výstraha 1. stupňa SHMÚ, ktorá upozorňuje na silný nárazový vietor KOMPLETNÝ NEDEĽNÝ PROGRAM HODOV ZRUŠIŤ,“ píše mestská časť Bratislava-Rača na sociálnej sieti.

Naďalej však prebieha výstava v NKD a ochutnávka vín spjená s predajom v pivnici v Obecnom dome na Alstrovej ulici.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Bratislavský majáles 2019
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM