Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Bratislava sa lúči s letom vo veľkom štýle. Bude sa hodovať!

Začínajú dni plné hodovania a vinobraní, Štúrova ulica sa zmení na zelenú záhradu a ulice Starého Mesta roztancujú talenty. Bratislava sa rozlúči s letom veľkolepo!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Bratislava sa lúči s letom vo veľkom štýle. Bude sa hodovať!
20
Galéria
Zdroj: BKIS

Novomestské vinobranie

Mestská časť Bratislava-Nové Mesto a Farnosť Kráľovnej rodiny pozývajú na Novomestské vinobranie 2018. Nebude chýbať tradičné viazanie hroznového venca, ľudový hudba ani slávnostný sprievod z Kuchajdy ku kostolu na Teplickej, kde dostane úroda symbolické požehnanie.

Program nájdete TU.

piatok / začiatok 17:30 hod. na Kuchajde, Nové Mesto

Devínske vinobranie

Víkend 7. – 8. septembra bude patriť vinobraniu a prvému burčiaku v malokarpatskom v regióne! Pod hradom Devín budú pre vás pripravení devínski a malokarpatskí vinári, prvý burčiak, ríbezľové vína, kvalitná a pestrá gastronómia a farmárske trhy malých výrobcov. V oba dni je tiež pripravený skvelý hudobný program.

Program bude postupne aktualizovaný TU.

piatok – sobota / pod hradom Devín

Vrakunská hodová slávnosť

Aj Vrakuňa všetkých pozýva na tradičnú hodovú slávnosť. Tento rok bude pripravený skvelý hudobný program, aký Vrakuňa ešte nezažila a množstvo noviniek. Tešiť sa môžete na hudobné vystúpenia interpretov ako Anita Soul, Gipsy Čáve, Kali, Martina Šindlerová, Dara Rolins a ďalších.

Nebudú chýbať športové aktivity ako tenisový a futbalový turnaj a na Vrakunskom hodovom behu sa bude hľadať aj najrýchlejší Vrakunčan a Vrakunčanka. Nezabudnite sa na beh registrovať TU. Pre najmenších budú pripravené tvorivé dielne, maľovanie na tvár, kolotoče aj skákacie atrakcie.

piatok – nedeľa / začiatok 19:00 hod. / Nábrežie Malého Dunaja

Burzoblšák

Ak plánujete návštevu septembrového Burzoblšáku, určite si prídete na svoje. Po dvoch mesiacoch sa nahromadilo predajcom v skriniach veľa letného oblečenia, ktoré by chceli posunúť ďalej, ale samozrejme v ponuke budú už aj jedinečné kúsky do jesenných outfitov. Príďte si nájsť svoj vysnívaný kardigan, či kabátik na jesenné prechádzky.

Na septembrovom Burzoblšáku budú v rámci programu už tradične tvorivé dielničky pre deti a maľovanie na tvár. Jedáci si prídu na svoje aj v zóne s občerstvením, kde okrem kvalitnej kávy a limonády nájdu aj chutné a zdravé koláčiky. Nevynechajte ani návštevu stánku s domácimi produktami z farmy – sirupy, džemy či pečené čaje sa vám na jeseň určite zídu.

sobota / 8:00 hod. – 14:00 hod. / v areáli Základnej školy Pavla Marcelyho na Drieňovej ulici

Piknik v Landererovom parku

Landererov park v Starom Meste sa po troch rokoch prác na projekte stal realitou. Nový verejný park vznikol v blízkosti Šafárikovho námestia, medzi ulicami Gajova, Alžbetínska a Dobrovičova, pričom pokrýva aj bývalé obratisko autobusov.

Mestská časť ho oficiálne pre verejnosť otvorí v sobotu, a to piknikom. Ten sa začne cvičením jogy, nasledovať bude divadelné predstavenie pre deti a chýbať nebude ani komentovaná prehliadka parku s architektom. Symbolickú bodku za otvorením dá koncert skupiny Funny Fellows.

sobota / 10:00 – 14:00 hod. / Landererov park

Zašportujte si na Námestí slobody

Už túto sobotu hlavné mesto pozýva všetkých milovníkov športu a čerstvého vzduchu na Námestie slobody, kde budú prebiehať rôzne športové workshopy.

V sobotu o 13:00 hod. odštartujú program hodinové workshopy jogy a tai-chi, ktoré pôjdu dvakrát po sebe. Za ním budú nasledovať workshopy jumping a capoeira. Taktiež pôjde o dve po sebe nasledujúce lekcie. V čase od 15-tej do 17-tej hodiny sa bude na námestí konať aj eko-výchovný program o správnom triedení odpadu, ktorý realizuje spoločnosť OLO v spolupráci s Inštitútom aplikovanej ekológie – Daphne.

sobota / 13:00 hod. / Námestie slobody

Tanečný súboj

Príďte rozhodnúť o tom, kto sa stane najlepším tanečníkom na prvú edíciu Red Bull Dance Your Style na Slovensku. Čakajte nečakané tóny a ten najkreatívnejší tanec. Rôzne štýly na jednom mieste: popping, locking, breaking, hip-hop, house… Toto všetko v street dance súbojoch, jeden na jedného. Za hudobných tónov nezvyčajných, kedy tanečníkov môže prekvapiť aktuálna rádiová odrhovačka, alebo potešiť dobre odležaná klasika.

Zodpovednú úlohu porotcov prevezmú do svojich rúk diváci, fanúšikovia, či náhodní okoloidúci. Budú to oni, kto hlasovaním s červenými a modrými kartami rozhodne o postupe tých najlepších do ďalších kôl. Diváci svojimi hlasmi určia aj absolútneho víťaza. Hodnotiť budú rytmus, pohyby, kreativitu, ale aj charizmu. O srdcia a hlasy davu budú v premiérovom ročníku súperiť 16 vynikajúci slovenskí tanečníci a tanečnice.

sobota / Kollárovo námestie

Bodka za letom na Kuchajde

Bohatý kultúrny a športový program pripravila mestská časť Bratislava-Nové Mesto na Záver Kultúrneho leta 2018. Nebudú chýbať detské súťaže a atrakcie, maľovanie na tvár či vozenie na loďkách po jazere Kuchajda. Popoludňajší program odštartuje o 15:00 hod. koncertom spevák Miro Jaroš, nasledovať bude detská tanečná skupina S3T Kidz. Po kúzelníkovi príde na pódium víťazka poslednej edície československej talentovej speváckej súťaže SuperStar Tereza Mašková.

Večernú časť kultúrneho programu otvorí vystúpenie Starmanie, ktorá odohrá najväčšie slovenské a české hity. Vyvrcholením záverečného programu Kultúrneho leta 2018 v Novom Meste bude koncert jednej z najúspešnejších slovenských speváčiek a skladateliek Kataríny Knechtovej, po ktorej príde na rad obľúbená ohňová šou a veľkolepý ohňostroj.

sobota / areál Kuchajdy, Nové Mesto

Nedeľná Hip Hop Siesta

Organizátori Nedeľnej Hip Hop Siesty, mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov, sa aj tento rok snažia zvyšovať latku a zlepšovať nielen hudobný, ale aj sprievodný program. Tešiť sa môžete na graffity jam, breakdance battle s Laci Strikom, DJ workshop.

Večer si zmerajú sily nové tváre rapu, a to pod taktovkou mentorov Majka Spirita, Kaliho a Separa. Na Nedeľnej Hip Hop Sieste vystúpi aj Hip-hopový DJ Tager, ktorý robil predskokana americkému raperovi Pitbullovi a jeho živej kapele na koncerte vo Viedni.

nedeľa / 14:00 hod. / v Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere

Rozlúčka s letom

Hlavné mesto sa aj tento rok rozlúči s letom tak, ako sa patrí. Nedeľné popoludnie bude plné hudobných a tanečných vystúpení, divadelných predstavení pre deti a chýbať nebudú ani zaujímavé workshopy a prezentácie.

Historická Štúrova ulica sa zmení na rozkvitnutú záhradu a vďaka zelenému trávniku zmení svoj tvar na nepoznanie. Pre návštevníkov bude pripravených 5 pódií, kde si budú môcť vychutnať hudbu rôznych štýlov od klasiky až po populárnu hudbu. Okrem hudby, tanca, dobrého jedla, si záujemcovia budú môcť vyskúšať bratislavský bikesharing, ktorý bude mať svoju stanicu aj na Šafárikovom námestí a jeho súčasťou bude prezentácia celého projektu.

nedeľa / 14:00 hod. / Štúrova ulica

Kam v Bratislave zadarmo
20
Galéria
Zdroj: Burzoblšák
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM