Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Vianočné čítanie aj jazda sviatočnou električkou

Vychutnajte si vianočné čítaniena Kapucínskej, vo V-klube si pripomeniete Karla Gotta a deťom spravíte radosť jazdou vo Vianočnej električke.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Vianočné čítanie aj jazda sviatočnou električkou
7
Galéria
Zdroj: TASR

Goodbye Unique

Na poslednej párty legendárneho klubu ako headlineri vystúpia DJ EKG a Milan Lieskovský, okrem nich sa s klubom aj s návštevníkmii rozlúčia DJ Miles, DJ L.Co, DJ Zoltán a DJ Bohuš. A keďže žiadna správna slovenská rozlúčka sa nezaobíde bez drinku, vybrané druhy budú až do vypitia zadarmo.

utorok / 22:00 – 05:00 hod. / Klub Unique – Mlynská dolina / vstup voľný

Vianočné čítanie na zastávke

Trojica známych slovenských hercov bude vo výklade Mestskej knižnice čítať vianočné poviedky. Predvianočný frmol síce bude vrcholiť, vy si však vychutnajte sviatočnú pohodu s knihou.

V utorok Lucia Hurajová prečíta Príbeh roka od H. Ch. Andersena, v stredu Richard Stanke Fujavicu od M. A. Bulgakova a vo štvrtok Boris Farkaš Metelicu od A. S. Puškina

utorok – štvrtok / od 17:00 hod. / Mestská knižnica Kapucínska 1 / vstup voľný

Pieseň je krásny dar

V- klub pripraavvil vianočný koncert s Vierkou Kotvasovou, Marošom Bangom a Sašou Bangovou ako Poctu Karlovi Gottovi, ktorí svojich fanúšikov opustil v tomto roku.

streda / od 19:00 hod. / V-klub, Námestie SNP / vstupné dobrovoľné

Vianoce v Tržnici

Priateľská atmosféra, sviatočná nálada a osobné stretnutia s lokálnymi výrobcami a poctivými kulinármi vás nabijú energiou na veľké vianočné finále. Na prízemí Tržnice bude Street Food Park s dobrotami z rôznych kútov sveta pre vegánov, vegetariánov aj milovníkov mäsa. Budú tu všetky chute – slané, sladké, kyslé, horké aj umami.

Na poschodí budú dizajnéri a handmade značky s pestrým výberom produktov. Rodičom, starým rodičom, tetám aj ujom situáciu s drobizgom pomôže vyriešiť detský kútik, kde najmenších čakajú chvíle fantázie a zábavy. Atmosféru pohody a sviatkov podčiarkne hudobný program so skladabami v tradičnej aj v netradičnej podobe.

utorok – piatok / 12:00 – 22:00 hod. / Stará tržnica/ vstup voľný

Hudba a rozprávky na Námestí M. Korvína

Na Námestí Mateja Korvína nájdete svet rozprávok uprostred mesta, ktorý deťom prinesie známy rozprávkar Braňo Jobus od stredy do piatku. V stredu si okrem neho príďte si posedieť na vyhrievanú terasu s dekami na Námestí Mateja Korvína. Atmosféru dotvoria vianočné trhy plné jedla a tradičných nápojov.

Užite si tiež skvelú hudbu v podaní Ludo Kuruc Band, ktorá patrí na Slovensku medzi najúspešnejšie hudobné formácie. Kapelu tvoria špičkoví profesionáli s dlhoročnými skúsenosťami. Pripravte sa na najpopulárnejšie „swingovky” nezabudnuteľného Franka Sinatru aj na najväčšie hity slovenskej legendy Karola Duchoňa.

streda – piatok / od 18:00 hod./ Námestie M. Korvína/ vstup voľný

Ružinovské folklórne Vianoce

V nedeľu zapália predstavitelia farností z Ružinova spolu s ružinovským starostom poslednú adventnú sviecu. Posledná adventná nedeľa bude patriť FS Karpaty a ich vianočným koledám.

Nedeľa od 16:00 hod. / Dom kultúry Ružinov, Ružinovská 28 / vstup voľný

Trhy so zameraním na vegánske jedlo

V areáli záhrady Umelka Pub pri Šafárikovom námestí sú Vianočné trhy so zameraním na vegánske jedlo. Príďte a ochutnajte skvelé špeciality priamo od výrobcov. Kúpte si tu tiež drobnosti pre najbližších a vychutnajte si predvianočnú atmosféru.

pondelok – nedeľa 13:00 – 23:00 hod. / Umelka – Galéria Slovenskej výtvarnej únie, Šafárikovo nám. / vstup voľný

Vianočná električka

Atmosféru najkrajšieho obdobia v roku dopĺňa špeciálna vysvietená vianočná električka. Premáva v polhodinových intervaloch na okružnej jazde v polhodinových intervaloch centrom mesta.

Na zastávke SND (Slovenské národné divadlo) na Jesenského ulici štartuje a trasa vedie: Jesenského (SND) – Nám. SNP – Kapucínska – tunel – nábrežie – Jesenského (SND).

pondelok – nedeľa / od 16:00 do 20:00 hod. / Jesenského ulica / jazda je bezplatná

Kam v Bratislave zadarmo
7
Galéria
Zdroj: Cultus Ružinov

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM