KAW Kultúra

Tipy na víkend: Počas voľných dní v Bratislave nakŕmite telo aj dušu

Víkend ponúka veselú fašiangovú zábavu, Ružinovskú zabíjačku, ale aj bezplatné prehliadky mesta či diskusiu o knihe Čierne diery: Stratená Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Počas voľných dní v Bratislave nakŕmite telo aj dušu
6
Galéria
Zdroj: TASR

Fašiangový karneval

Mestská časť Bratislava – Rača pozýva všetky deti s rodičmi na Fašiangový karneval. Príďte si zatancovať a zabaviť sa so Šašom Jašom! Každá maska získa sladkú odmenu.

piatok / 17:00 hod. / KS Impulz, Dopravná 22, Východné (konečná autobusu č. 52)

Úprimne

Satirická komédia z prostredia call centra. Hlavnou postavou je mladý Adam, ktorý ešte nevie, čo ho v novej práci čaká. Povahy kolegov sú rôzne a ako to už v kolektívoch býva, informácie o druhých sa šíria rýchlo. Komu možno veriť? Kto nám hovorí všetko naozaj ÚPRIMNE?

piatok / 19:00 hod. / SD Nivy, Súťažná 18 / vstupné 6 eur

Prvý rumový kvíz

Kvíz v netradičnom prevedení, ktorý vás zoznámi s rumovým svetom pomocou pútavých otázok a testu vašich chuťových buniek. Kvízu sa môžu zúčastniť tímy po 3 až 4 hráčoch. Kvíz zahŕňa 6 tematických okruhov po 11 otázok (vrátane ochutnávky rumu v každom okruhu tém). Čakajú vás skvelé výhry!

piatok/ 19:30 hod. / Acan 44, Vysoká 16 / štartovné 15 eur na osobu (platí sa na mieste)

Bezplatné prehliadky Bratislavy

Všetky prehliadky sú v slovenčine a účasť je bezplatná.
Bratislava

sobota – nedeľa / od 10:00 hod. / viacero lokalít v Bratislave / vstup voľný

Zabíjačka v Ružinove

Mestská časť a Cultus Ružinov pripravili pre všetkých milovníkov mäsa tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti. Opäť ožijú zvyky, ktoré budú pripomínať vidiecke tradície výroby zabíjačkových pochúťok. Návštevníci sa môžu tešiť na ukážky tradičnej dedinskej výroby klobás, porcovanie prasaťa a nebude chýbať ani súťaž vo varení ovarovej kapustnice. Na predaj budú zabíjačkové výrobky od domácich výrobcov, ale aj zabíjačkové jedlá.

sobota / 10:00 hod. / pred Domom kultúry Ružinov / vstup voľný

Stratená Bratislava

Ručne zviazaná kniha 30 risografík Daniely Olejníkovej zachytáva ohrozenú históriu Bratislavy. Pamiatky, ktoré boli zbúrané, alebo sa práve menia. Kniha sa vypredala za 2 hodiny. Teraz sa bude o nej diskutovať. Dozvite sa, vzniká kniha na risografe. Prečo je to „psycho“ vytlačiť 850 kusov, keď vo svete vznikajú takéto publikácie v 100 alebo 300 kusoch.

Daniela Olejníková porozpráva o 6-mesačnej tvorbe ilustrácií pamiatok Bratislavy, Michal Tornyai o tlači na Risomate aj o tvorbe nového písma Čiernych dier. O histórii zbúraných pamiatok a budovách, o ktorých sa ešte len rozhodne, porozprávajú Martin Lipták z Čiernych dier a Veronika Chládeková z Klubu ochrany technických pamiatok.

sobota / 18:00 hod. / Nová Cvernovka

Tanečná párty

Pravidelná video párty v jedinečnom LUNA Bare. Hrať sa budú hity minulých, ale aj súčasných rokov. Luna bar je unikátny bar zo 70-tych rokov, ktorý ostal zachovaný a v pôvodnom dizajne do dnešných čias.

sobota / 20:00 hod. / Luna bar, bývalý hotel Kyjev / vstupné: dámy zdarma, páni 5 eur

Saxophobia

Ak si neviete predstaviť, ako môže znieť orchester zložený iba zo saxofónov, tak v nedeľu 23. februára sa takýto orchester predstaví slovenskej verejnosti už po štvrtýkrát. Orchester bude zložený z vyše 60-tich účastníkov medzinárodných saxofónových majstrovských kurzov Saxophobia Bratislava 2020 a predstavia sa v ňom skoro všetky druhy saxofónov od sopraninového cez sopránový, altový, tenorový, barytónový až po basový saxofón.

nedeľa / 18:00 hod. / Slovenský rozhlas / vstupenky TU

Film o významnom slovenskom rodákovi

V nedeľu 23.februára uplynie 75 rokov, odkedy na Slovensku narodený vojak americkej námornej pechoty Michael Strank vztýčil vlajku na japonskom ostrove Iwo Jima na konci II. svetovej vojny. Dokumentárny film o Michaelovi, rodákovi z Jarabinej na východnom Slovensku, bude premietať kino Mladosť. Zúčastní sa aj režisér Dušan Hudec.

nedeľa / 18:00 hod. / kino Mladosť / vstup voľný

Obri oceánov

Od 3. januára do 3. marca 2020 v priestoroch Avion Shopping Park Bratislava nájdete výstavu pod záštitou National Geographic Channels International „Obri oceánov“. Vidieť môžete mnoho jedinečných exponátov, ktoré nechajú návštevníkov nahliadnuť do tajomných hlbín svetových oceánov a dovolia im aspoň trochu poodkryť mnohé tajomstvá, ktoré tieto málo preskúmané teritória ukrývajú.

celý týždeň / od 12:00 do 19:00 hod. / Avion Schopping Park / vstupné: dieťa (do 3 rokov): 3 eurá, dospelí: 4 eurá/ rodinné (2 rodičia + 3 deti) 13 eur

Fašiangové oslavy v Bratislave
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM