Rôzne

Bezplatné prehliadky Bratislavy odhalia aj skryté a tajomné miesta mesta

Ponuka prehliadok je pestrá, vyberú si zvedavé deti aj dospelí.

Ilustračný obrázok k článku Bezplatné prehliadky Bratislavy odhalia aj skryté a tajomné miesta mesta
5
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

V Bratislave sa pri príležitosti Svetového dňa turistických sprievodcov (21. 2.) môžete počas najbližšieho víkendu zúčastniť série bezplatných prehliadok hlavného mesta. Určené sú pre dospelých a niektoré i pre deti. Informovali o tom z Bratislavskej organizácie cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board.

Osobnosti aj zakliate miesta

V sobotu (22. 2.) od 10:00 hod. sa môžu záujemcovia zúčastniť prehliadky, pri ktorej spoznajú osobnosti Bratislavy. Miesto stretnutia je naplánované pred turistickým informačným centrom na Primaciálnom námestí.

O 14:00 hod. bude od Morového stĺpu na Rybnom námestí putovať prehliadka určená pre deti s názvom Putovanie storočiami – Habsburgovci. Na rovnakom mieste a v rovnakom čase sa začne prehliadka aj na tému Hudobná Bratislava.

O 15:00 hod. je naplánovaná prehliadka Zakliata Železná Studnička, ktorá sa začne na Ceste na Červený most, na konečnej zastávke trolejbusov.

Prehliadky budú zadarmo

V nedeľu (23. 2.) o 10:00 hod. sa začne na Primaciálnom námestí pred turistickým informačným centrom prehliadke bez témy. O 13:00 hod. na rovnakom mieste budú sprievodcovia so záujemcovia putovať po stopách divadelnej tradície v Bratislave.

Pred kostolom v Podunajských Biskupiciach na Trojičnom námestí bude o 15:00 hod. prehliadka na tému Kostola sv. Mikuláša. Na Primaciálnom námestí o 16:00 hod. bude pre záujemcov pripravená aj prehliadka na tému Veľké lásky Bratislavy.

Účasť je bezplatná a na jednotlivé prehliadky sa nie je potrebné prihlasovať. Prehliadky pripravili okrem Bratislava Tourist Board aj Slovenská spoločnosť sprievodcov cestovného ruchu a Asociácia sprievodcov Bratislavy.

Turisti v Bratislave
18
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM