Kultúra

Kam v Bratislava zadarmo: Cez víkend sa bude hodovať, piť burčiak aj bojovať s Rimanmi

Víkend v hlavnom meste bude mimoriadne pestrý. Ak nám bude počasie priať, stihnete aj niekoľko skvelých akcií za deň!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislava zadarmo: Cez víkend sa bude hodovať, piť burčiak aj bojovať s Rimanmi
15
Galéria

Novomestské vinobranie

Nové Mesto a Farnosť Kráľovnej rodiny vás pozývajú na tradičné Novomestské vinobranie, ktoré otvorí svoje pomyselné brány už v piatok. Program vinobrania odštartuje vítanie vinohradníckej úrody na Kuchajde a viazanie hroznového venca. Tešiť sa môžete na ľudovú hudbu aj slávnostný sprievod z Kuchajdy ku kostolu na Teplickej, kde dostane úroda symbolické požehnanie.

Program nájdete TU.

piatok / 17:30 – 20:00 hod. / Kuchajda

Kvitnúce mesto

Strávte príjemný večer vo Vodárenskej záhrade s divadlom, filmom a diskusiami na tému rozkvitnutých plôch v meste. Príďte sa porozprávať o tom, prečo lúčne kvety v meste majú význam a ako môžu obohatiť aj náš život.

Program:

17:30 – 18:15 hod. Záhrada svetla, liečivá prírodná rozprávka nielen pre deti

18:30 – 19:15 hod. Kvitnúce lúky v meste, diskusia s odborníkmi

19:30 – 20:30 hod. Film Bratislava – mesto uprostred prírody, na záver voľná diskusia k filmu

piatok / Vodárenská záhrada, Karlova Ves

Vrakunská hodová slávnosť

Vrakuňa pozýva na vyvrcholenie kultúrneho leta, na tradičnú hodovú slávnosť. Tento rok bude pripravený skvelý hudobný program, aký Vrakuňa ešte nezažila a množstvo noviniek. Tešiť sa môžete jarmočné stánky s tradičnými špecialitami a hudobné vystúpenia interpretov Lunetic, Ivana Regešová, Gladiator, Ondrej Kandráč, Štefan Skrúcaný a skupina Sokoly a ďalších.

Nebudú chýbať športové aktivity ako tenisový a futbalový turnaj a na Vrakunskom hodovom behu sa bude hľadať aj najrýchlejší Vrakunčan a Vrakunčanka. Pre najmenších budú pripravené tvorivé dielne, maľovanie na tvár, kolotoče aj skákacie atrakcie.

Kompletný program nájdete TU.

piatok – nedeľa / Nábrežie Malého Dunaja

Devínske vinobranie – !!! POZOR !!! – akcia bola presunutá na október

Víkend bude patriť vinobraniu a prvému burčiaku v malokarpatskom v regióne. Pod hradom Devín budú pre vás pripravení devínski a malokarpatskí vinári, prvý burčiak, ríbezľové vína, kvalitná a pestrá gastronómia a farmárske trhy malých výrobcov. V oba dni zažijete skvelý hudobný program.

Program bude postupne aktualizovaný TU.

sobota – nedeľa / pod hradom Devín

V Dúbravke sa budú hrať guličky

Mestská časť Bratislava-Dúbravka organizuje prvý septembrový víkend veľký Guľôčkový turnaj. „Nepotrebujete zvláštny tréning, či guličky, stačí prísť, hrať, prehrať či vyhrať,“ približuje organizátor súťaže Radek Šatka z Oddelenia školstva, vzdelávania a športu v Dúbravke. Cieľ je jasný, dopraviť guličky čo najskôr do jamky. Okrem toho však aj zabaviť sa, spoznať, naučiť, oživiť tradičnú hru minulosti.

Guličky hrá vždy dvojica hráčov na jednej jamke. Každý hráč dostane tri guličky a tie sa snaží dopraviť čo najskôr do jamky. Víťaz postupuje do ďalšieho kola. Prví traja súťažiaci získajú medaile a víťaz pohár.

sobota / Park Pekníkova / zápis súťažiacich od 9:30 do 9:55 hod., súťaž sa začína o 10:00 hod.

Deň otvorených dverí SND

Tak ako každý rok, aj tento pripravilo SND pre svojich divákov Deň otvorených dverí. Tento ročník je však výnimočný, oslavuje sa 100 rokov umenia, 100 rokov so SND.

Podujatie sa začne fanfárovým koncertom 15 minút pred jedenástou. Potom už len slávnostné prestrihnutie pásky a deň plný zaujímavých aktivít, ktoré si divadlo pre vás pripravilo, sa môže začať.

sobota / 11:00 hod. / SND / vstup voľný

Deň vo vinohradoch 2019

Ochutnajte jedinečné vína v mieste ich zrodu vo vinohradoch malokarpatských vinárov. Jedenástykrát sa otvoria vinice Malých Karpát s nádhernými výhľadmi a vy si ich môžete vychutnať s pohárom vína v ruke. Vinári budú ponúkať hrozno a zároveň víno z neho vyrobené. V tento deň sa za skvelým vinohradníckym zážitkom môžete vybrať pešo, autom ale aj na bicykloch.

sobota / 11:00 hod. / Bratislava, Modra, Svätý Jur, Pezinok

Rímske hry + Limes Day 2019

Rímske hry – Limes Day 2019 je spoločensky etablované podujatie, ktoré prispieva už 22 rokov k spestreniu programovej ponuky Kultúrneho leta 2019.

Hlavný organizátor Múzeum mesta Bratislavy ostatný ročník koncipoval opäť do viacerých priestorov: Múzeum Antická Gerulata v Rusovciach, park kaštieľa v Rusovciach; v rámci aktivity Archeobus návštevníci podujatia navštívia rímske pamiatky na území Slovenska a Rakúska. Celodenná skladba programu Rímske hry – Limes Day 2019 ponúka aktivity pre rôzne vekové skupiny.

sobota / 13:00 hod. / Rusovce / Vstup voľný

Slávnosť hliny v Modre

V Modre sa v týchto dňoch koná Slávnosť hliny – Keramická Modra 2019. Témou 11. ročníka podujatia spätého s hlinou a tradíciou ľudového remesla sú poľnohospodárske a remeselné výjavy v keramickom dekóre. Okrem odborných aktivít je pripravený aj bohatý sprievodný program.

Slávnosť hliny – Keramická Modra ponúkne aj hrnčiarsky jarmok na Súkeníckej ulici s ukážkami remesla, odborný medzinárodný seminár i otvorené dvere v keramických dielňach. Verejnosť môže obdivovať aj výstavy v Múzeu slovenskej keramickej plastiky. Pripravené sú aj sprievodné podujatia, ako exkurzie v Slovenskej ľudovej majolike či tradičná keramická dielňa.

piatok – sobota / Modra / vstup voľný

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Kam v Bratislave zadarmo
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM