Správy Samospráva

Ivan Kmotrík sa vyjadril k odpredaju akcií vodární.Tvrdí, že dohoda je výhodná pre mesto

Cena za predaj 49-percentného podielu v spoločnosti Infra Services, ktorá je dcérskou firmou Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, je pre hlavné mesto veľmi priaznivá.

Ilustračný obrázok k článku Ivan Kmotrík sa vyjadril k odpredaju akcií vodární.Tvrdí, že dohoda je výhodná pre mesto
Zdroj: BVS

Tvrdí to podnikateľ Ivan Kmotrík, ktorého Grafobal Group development je menšinovým akcionárom v Infra Services. Tento podiel chce aktuálne odkúpiť Bratislavská vodárenská spoločnsoť za 10,5 milióna eur na podnet hlavného mesta, ktoré je majoritným akcionárom vodární.

Dobrá ponuka?

„Je pravdou, že s primátorom hlavného mesta Matúšom Vallom sme sa dohodli na odpredaji nášho podielu vo firme Infra Services. Rovnako tak je pravdou, že sme sa dohodli na cene, ktorú ešte musí posúdiť zastupiteľstvo hlavného mesta,“ povedal Ivan Kmotrík. Tvrdí, že sa rozhodol mesto Bratislava ako kupujúceho uprednostniť pred ponukou zo strany veľkej nadnárodnej firmy.

Stanovisko

Podnikateľ zároveň odmieta, že menšinový podiel v Infra Services nadobudol od mesta ešte v roku 2010, teda v čase, keď bol primátorom Bratislavy Andrej Ďurkovský. „Vtedajšie procesy sa mňa, ani žiadnej firmy, ktorú som vtedy vlastnil, alebo spoluvlastnil, netýkali. Nechcem donekonečna a asi aj zbytočne vysvetľovať, že naša podnikateľská skupina sa nikdy neangažovala v procese vzniku dcérskej firmy BVS – Infra Services. Podiel v nej sme nadobudli kúpou od inej súkromnej firmy,“ deklaruje Kmotrík.

Reagoval tak na tvrdenia, ktoré sa skloňujú v prostredí bratislavskej komunálnej politiky, že sa v pozadí BVS i Infra Services pohybuje už dlhšiu dobu, nielen od minulého roka. Samotné hlavné mesto pritom minulý rok, keď Kmotrík kúpil 49-percentný podiel akcií v Infra Services, reagovalo, že sa „istým spôsobom zoficiálnilo to, čo sa dlhodobo verejne hovorilo“.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM