Rôzne

HLASUJTE: Ako sa vám páči vynovená Klobučnícka ulica? + VIDEO

Cieľom projektu Živé námestie je obmedziť počet áut prichádzajúcich na toto územie a podporiť lepší pohyb peších a cyklistov vo verejnom priestore.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Ako sa vám páči vynovená Klobučnícka ulica? + VIDEO
4
Galéria

Mesto Bratislava od začiatku októbra revitalizuje Klobučnícku ulicu v blízkosti Primaciálneho námestia. Práce odvtedy postúpili. Už dnes tam parkuje menej áut, pribudli stromy vo veľkých kvetináčoch.

Menej áut, viac stromov

Cez Klubučnícku v súčasnosti prejdete napríklad aj s dieťaťom v kočiari bez toho, aby ste cítili ohrození nemali kam uhnúť autám. „Odstránením parkovacích miest z jednej strany ulice vznikol priestor pre rozšírenie chodníka a lepší pohyb ľudí v priestore. Tretinu áut na ulici tvorili autá magistrátu a nerezidentské autá, preto sme tento druh parkovania zrušili,“ informuje magistrát na sociálnej sieti.

Jedna strana ulice je však naďalej vyblokovaná autami. Parkujú tam väčšinou obyvatelia Klobučníckej. Druhá strana ulice vyzerá príjemnejšie – pribudla mobilná zeleň, stojany na bicykle, koše a stĺpiky proti parkovaniu vozidiel.

Magistrát si uvedomuje, že riešenie so stromami v kvetináči nie je najšťastnejšie, preto plánuje výsadbu stromov priamo do zeme. Problémom sú inžinierske siete v zemi. „V budúcnosti budeme diskutovať s dodávateľmi, ktorí majú siete v zemi pod kvetináčmi,“ dodáva mesto.

Živé námestie

V rámci projektu Živé námestie plánuje magistrát do konca roka ešte vysadiť stromy pri hornej časti Námestia SNP, zjednotiť mobiliár na námestiach, pridať osvetlenie na Kamenné námestie, na Treskoňovu ulicu a na Námestie SNP.

„Cieľom projektu Živé námestie je obmedziť počet áut prichádzajúcich na toto územie a podporiť lepší pohyb peších a cyklistov vo verejnom priestore,“ vysvetľuje magistrát.

Zdroj: Facebook
Klobučnícka ulica sa zmenila v rámci projektu Živé námestie
4
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM