Správy Samospráva

Hľadá sa nový nájomca Mýtneho domčeka. Záleží na tom, akú hodnotu ponúkne

Hlavné mesto vyberá nájomcov mestských budov podľa nových podmienok.

Ilustračný obrázok k článku Hľadá sa nový nájomca Mýtneho domčeka. Záleží na tom, akú hodnotu ponúkne
7
Galéria

Hlavné mesto a Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) spustili pilotný projekt prenájmu vybraných mestských budov vo verejnej súťaži. Najlepšie podmienky nebude definovať len cena, ale aj hodnotové kritéria. „Podľa tejto filozofie sme ako prvé spustili obchodné súťaže na Mýtny domček pri Starom moste a priestor na Jasovskej ulici v Petržalke,“ informovala hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

V hre je aj Mýtny domček

„Cieľom vyhlásenej súťaže je pritiahnuť nájomcov, ktorí vedia doplniť chýbajúce funkcie v okolí a získať pestrosť a vyváženosť služieb v lokalitách, kde to len na základe ceny nie je možné. Vytvoria sa tak funkčné celky a susedstvá. Na podobných princípoch už vyberali nájomcov do mestských budov aj v susednej Viedni či v Prahe,“ ozrejmila hovorkyňa.

Za prvé lokality pre pilotný projekt boli zvolené dva priestory, rôznorodé svojou lokalitou, možnosťami funkcií aj históriou. V súťaži je uvedená komerčná predpokladaná výška nájmu, no každý záujemca vo svojej žiadosti prikladá okrem plánu činnosti aj vlastný návrh ceny nájmu.

Ako uvádza Metropolitný inštitút Bratislavy na sociálnej sieti, prvou lokalitou je Mýtny domček pri Starom moste na staromestskom brehu Dunaja, niekdajšia colnica a úrad z prelomu 19. a 20. storočia.

Druhou lokalitou je nevyužívaný priestor v parteri bytového domu v Petržalke na Jasovskej ulici.

Súťaž trvá do 11. februára 2021, podrobnosti možno nájsť na webe mesta. Víťazný nájomca bude hodnotený odbornou komisiou a poslancom mestského zastupiteľstva. Nájomná zmluva bude na päť rokov s opciou na ďalších päť.

Noví nájomcovia pre Mýtny domček a priestor na Jasovskej ulici v Petržalke budú vybraní verejnou súťažou 🏛️🌆 V...

Posted by Metropolitný inštitút Bratislavy on Tuesday, December 15, 2020

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM