Futbal Šport

Futbalisti Petržalky zatiaľ neprehrali. Na jar sa chcú pobiť o postup do II. ligy

Nováčik tretej najvyššej futbalovej súťaže FC Petržalka Akadémia je po polovici sezóny stále bez prehry. Napriek tomu chce do jarných bojov vstúpiť ešte silnejší.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Petržalky zatiaľ neprehrali. Na jar sa chcú pobiť o postup do II. ligy
5
Galéria
Zdroj: Facebook FC Petržalka

Futbalisti FC Petržalka Akadémia majú za sebou prvú polovicu sezóny v III. lige. Zverenci trénera Balázsa Borbélyho sú zatiaľ príjemným prekvapením ročníka, keď ako jediný tím v súťaži ešte neokúsili trpkosť prehry. Po 15 odohraných zápasoch majú na konte 37 bodov a patrí im výborné 2. miesto, len o skóre za vedúcim Rohožníkom. O vydarenej jesennej časti a cieľoch do jarných bojov sme sa porozprávali s generálnym manažérom klubu Andrejom Kalinom.

Predčila momentálna pozícia v tabuľke vaše predsezónne očakávania?

Už pred sezónou sme avizovali, že sa chceme pohybovať na špici tabuľky, čo sa nám zatiaľ darí. Dnes si však môžeme povedať, že sme zbytočne stratili body doma, konkrétne až šesť bodov. S aktuálnou pozíciou sme spokojní, aj keď sme sa nevyhli zaváhaniam. Po zimnej prestávke sa chceme vrátiť ešte silnejší.

Ako hodnotíte jesennú časť sezóny?

Ako som povedal, stratili sme príliš veľa bodov na domácom ihrisku, čo sa nesmie stávať. Po veľkej obmene v kádri a nahustenom programe sme však obstáli veľmi solídne. Takisto aj s pôsobením v Slovnaft Cupe panuje spokojnosť. Vypadli sme až so silným Popradom, ktorému sme však boli zdatným súperom.

Čo vás na mužstve najviac prekvapilo?

To ako rýchlo si na seba chalani zvykli a ako sa popasovali s náročným programom. Partia v kabíne je výborná, až na niekoľko výnimiek máme mladé, ale talentované a kvalitné mužstvo. Od prvého zápasu si všetci uvedomili, v akom drese nastupujú.

Kde vidíte pozitíva tímu a čo by ste chceli ešte zlepšiť?

Rezervy určite máme, musíme byť mentálne ešte silnejší a sebavedomejší. Pozitív bolo tiež dosť. Ako rýchlo sa chalani dokázali zohrať, vstup do sezóny sme mali výborný, takisto naši mladí hráči ukázali potenciál a progres, všetci poctivo trénovali a išli v každom zápase naplno a za víťazstvom. Zápasy, ktoré sme nezvládli, sme nezvládli v hlavách a na tom musíme pracovať.

Plánujete počas zimnej prestávky nejaké sústredenie?

Počas zimy sa budeme pripravovať len v domácich podmienkach.

S akým cieľom vstúpite do odvetnej časti sezóny?

S rovnakým ako na jeseň – baviť fanúšikov dobrým futbalom a v každom zápase ísť za víťazstvom.

Ako vidíte vaše šance na postup do II. ligy?

Jarná časť sezóny bude náročnejšia, tlak na chlapcov bude ešte väčší. Cez zimu sa musíme poriadne pripraviť a pokiaľ sa nám to podarí, postup bude reálny.

Prvý zápas jarnej časti ročníka 2017/2018 odohrajú futbalisti FC Petržalka Akadémia 11. marca o 14:30 hod. na ihrisku v Bernolákove.

FC Petržalka Akadémia (jeseň 2017)
5
Galéria
Zdroj: Facebook FC Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM