Samospráva

FOTO: Staromestské parky dostanú novú podobu. Čaká ich revitalizácia

Staré Mesto plánuje v roku 2017 zrevitalizovať ďalšie parky. Okrem toho by mohlo vzniknúť aj nové zariadenie pre staromestských seniorov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Staromestské parky dostanú novú podobu. Čaká ich revitalizácia
8
Galéria

Po tom, čo bratislavské Staré Mesto v októbri minulého roka otvorilo zrevitalizovaný park na Belopotockého ulici, chce vedenie pokračovať v skrášľovaní ďalších parkov.

Vynovené parky

Mestská časť v tomto roku zrevitalizuje park na Šafárikovom námestí, kde by sa práce mali začať už na jar, a aj park na Jakubovom námestí. „Chceli by sme začať aj s odkladanou rekonštrukciou parku na Kmeťovom námestí,“ doplnila hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

Ako ďalej informuje, medzi priority mestskej časti Staré Mesto pre rok 2017 patrí aj pokračovanie v oprave chodníkov a ciest a taktiež rozširovanie kapacít materských škôl.

Zariadenie pre seniorov

Nových priestorov by sa mohli dočkať aj staromestskí seniori. „Radi by sme konečne vybudovali aj moderné zariadenie opatrovateľskej služby na Dobšinského ulici,“ hovorí starosta mestskej časti Staré Mesto Radoslav Števčík.

Vedenie mestskej časti by tiež chcelo urobiť poriadok v parkovaní a zlepšiť situáciu Staromešťanov. „Vo svojich rozhodnutiach zohľadňujeme aj názor obyvateľov – pri väčších projektoch využívame nástroje participatívneho procesu," dodáva starosta Števčík.

Finálny návrh - Šafárikovo námestie
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM