Samospráva

Staré Mesto otvorí od februára novú škôlku na Brnianskej ulici

Bratislavská mestská časť Staré Mesto otvorí od 1. februára brány deťom v novej materskej škole na Brnianskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto otvorí od februára novú škôlku na Brnianskej ulici
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Novú škôlku zriadila mestská časť v zrekonštruovaných priestoroch existujúcej polyfunkčnej budovy v areáli Základnej školy Dubová. Informovala o tom hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

Čo sa obnovilo

Súčasťou rekonštrukčných prác bolo nové dispozičné riešenie priestorov, vybudovanie sociálnych zariadení a prevádzkových priestorov, obnova stien, podláh i nová elektroinštalácia. Pribudlo tiež nové požiarne schodisko a detské ihrisko s hracími prvkami a šmykľavkami, deti však budú môcť využívať aj športový areál vedľajšej základnej školy.

S projektovou časťou začala samospráva v druhej polovici júla 2015, samotné práce trvali od polovice júna do konca augusta minulého roka. „Najskôr bolo potrebné budovu skolaudovať, následne išla žiadosť na ministerstvo o zaradenie do siete škôl. V januári sa dokončí interiérové a personálne zabezpečenie,“ doplnila Gubková.

Do novej dvojtriednej škôlky nastúpi 41 detí. Prijaté boli podľa Gubkovej deti, ktorých zákonní zástupcovia požiadali o prijatie pri zápise v máji 2016, ale neboli prijaté do staromestských materských škôl k 1. septembru 2016.

Zvyšujú kapacity škôlok

Mestská časť je tak v súčasnosti zriaďovateľom celkovo 19 škôlok. K 15. septembru minulého roka bol počet detí v materských školách takmer 1 080, vo februári by malo pribudnúť ďalších vyše 40.

„Som rád, že rok 2017 začíname s dobrými správami. Naši staromestskí škôlkari si užijú nové priestory, ale čo je najdôležitejšie, vnímame to ako podporu mladých rodín,“ konštatuje starosta Starého Mesta Radoslav Števčík. Mestská časť plánuje aj v tomto roku pokračovať v rekonštrukciách škôlok a jedální pre zvýšenie ich kapacít.

Náklady na vybudovanie novej škôlky dosiahli 127-tisíc eur, z čoho 74-tisíc eur predstavuje dotácia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Nová škôlka v Starom Meste
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM