KAW Správy Samospráva

FOTO: Ružinov bude mať komfortný chodník pre chodcov a cyklistov. Už sa na ňom pracuje

Rekonštrukcie nebude taká, na akú sme zvyknutí z predchádzajúcich rokov. Bude mať mnohé zaujímavé a užitočné prvky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ružinov bude mať komfortný chodník pre chodcov a cyklistov. Už sa na ňom pracuje
7
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Na Ružinovskej ulici hlavné mesto aktuálne rekonštruuje zdieľaný priestor pre chodcov a cyklistov. Po rekonštrukcii by mal byť chodník estetickejší a bezpečnejší.

Zaujímavé prvky rekonštrukcie

Cyklochodník bude mať 3 vetvy, jedna povedie na Tomášikovu a Jadrovú (A), druhá prepojí Jadrovú a Súmračnú (B) a tretia, označená ako C, ide zo Súmračnej až k Polárnej.

Rekonštrukcie nebude taká, na akú sme zvyknutí z predchádzajúcich rokov. Bude mať mnohé zaujímavé a užitočné prvky. Odvodnenie komunikácie bude smerovať ku stromom do zelene a nie na parkovisko. Ďalej hlavné mesto sľubuje, že sa zlepšia rozhľad z cyklotrasy tým, že sa vymenia stĺpiky a posunie sa predajný stánok.

„Po rekonštrukcii nebudú autá vytŕčať do kombinovaného chodníka, čo prinesie väčšiu bezpečnosť. Počet parkovacích miest bude zachovaný,“ informuje hlavné mesto.

Zaujímavosťou je aj to, že všetok materiál bude zrecyklovaný na tento a ďalšie projekty v Bratislave. Projekt, ktorý by mal byť dokončený do 15. apríla, sa realizuje v rámci Cyklovýzvy. Financovaný je Ministerstvom dopravy a výstavby Slovenskej republiky z Cyklodotácie.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM