KAW Správy Samospráva

FOTO: Relax a hry v novom parku. Užijú si ho seniori, rodičia aj deti

Cieľom premeny bolo vytvoriť viacgeneračný park, pripomenúť si históriu a podporiť jedinečnosť príjemného miesta v Dúbravke.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Relax a hry v novom parku. Užijú si ho seniori, rodičia aj deti
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Obyvatelia Dúbravky sa dočkali vynoveného parku pod kostolom sv. Kozmu a Damiána. Po ročnej rekonštrukcii je priestor opäť prístupný pre všetkých, ktorí si chcú oddýchnuť alebo sa zahrať s deťmi v príjemnom prostredí.

Park pri studni

Park Horanská studňa začala Dúbravka revitalizovať v lete 2019, na spolufinancovanie projektu získala externé zdroje – grant hlavného mesta a grant Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Na obľúbenom mieste Dúbravčanov pribudli nové lavičky, dlažba, vyhliadkové miesto, hracie prvky na detskom ihrisku, záhony, chodníky i múriky.

„Veríme, že najmä počas letných dní bude park príjemným miestom na oddych,“ uvádza na sociálnej sieti dúbravská samospráva.

Pochvaly aj kritika

Rekonštrukciu parku sprevádzala živá diskusia a neraz aj kritika projektu Dúbravčanmi. „Priveľa betónu a bez zelene. Škoda, že rekonštrukcia nebola citlivejšia a nerešpektovala prirodzený charakter lokality. V horúcich letných dňoch to bolo jediné ihrisko, kde bolo prijemne bez rozpálenej betónovej plochy,“ ozývali sa kritici.

Starosta Dúbravky Martin Zaťovič uvádza na sociálnej sieti, že základnou myšlienkou obnovy parku bolo zviditelniť Horanskú studňu ako symbol Dúbravky.

„Celá plocha sa kvôli prevýšeniu rozdelila na 3 časti. Horná oddychová, stredná so studňou náučná a spodná na hranie. Každá veková skupina si tu môže nájsť trocha svojho. Ak by tu bolo len ihrisko, hnevali by sa ľudia, ktorí deti nemajú. Ak by tam bol len park, zase by boli smutné detičky s rodičmi,“ vysvetľuje starosta.

Zostáva veriť, že nový park sa napriek kritike stane obľúbeným miestom na oddych a hry.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM