Rôzne

Veľa betónu, málo zelene. Rekonštrukcia parku v Dúbravke sa mnohým nepáči

Parčík pod kostolom sv. Kozmu a Damiána dostáva novú podobu. Miestni obyvatelia nie sú príliš nadšení.

Ilustračný obrázok k článku Veľa betónu, málo zelene. Rekonštrukcia parku v Dúbravke sa mnohým nepáči
9
Galéria
Zdroj: FB Marcel Burkert

Detské ihrisko uprostred zelene v starej Dúbravke pod farským kostolom si pamätá ako príjemné a pokojné miesto každý, kto sa sem chodil hrávať, prípadne sem počas prechádzok vodieval svoje deti.

Priveľa betónu

Od leta začal celý areál dostávať modernejšiu podobu. To ako v súčasnosti vyzerá, zverejnil miestny poslanec Marcel Burkert aj s kritickým komentárom k jeho financovaniu na stránke obyvateľov Dúbravky na sociálnej sieti.

Kritikou na novú podobu nešetrili ani diskutujúci.

Priveľa betónu a bez zelene. To čo tam napáchali je pohroma. Škoda, že rekonštrukcia nebola citlivejšia a nerešpektovala prirodzený charakter lokality. V horúcich letných dňoch to bolo jediné ihrisko, kde bolo prijemne bez rozpálenej betónovej plochy, zhodujú sa kritici.

Počkajme na dokončenie

Časť ľudí však považuje podobné vyjadrenia za prehnané.

Kritizovať rozostavanú vec nemá zmysel a treba vyčkať do leta, keď sa parčík dokončí. Pôvodný mal svoje čaro, ale dreviny v ňom už neboli v najlepšom stave, čo potvrdili aj arboristi, napísal jeden z nich.

„Práce stále prebiehajú. Park je tak dnes „skoro staveniskom“ a aj vzhľadom na ročné obdobie nemôže byť zelený,“ napísala k rekonštrukcii parku na svojej oficiálnej stránke aj mestská časť.

Pribudne aj zeleň

Obvodové múry boli podľa samosprávy potrebné pre sanáciu a prepadávanie schátraného plota a budú obkolesené zeleňou. Pribudnú aj nové lavičky, dlažba, vyhliadkové miesto, hracie prvky na detskom ihrisku a osvetlenie, ktoré chýbalo.

V rámci rekonštrukcie k vybudovaným prvkom nasadia nové rastliny:

  • 9 ks stromov
  • 75 ks krov
  • 250 trvaliek
  • 152 ks okrasných tráv
  • 195 cibuliek tulipánov a narcisov

Ako dodáva mestská časť Dúbravka, na spolufinancovanie získala peniaze z grantov hlavného mesta a Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM