KAW Kultúra

FOTO: Pri Chorvátskom ramene vzniklo betónové čudo. Majú v tom prsty študenti!

Výstava troch diel pozdĺž Chorvátskeho ramena nadväzuje na rôzne situácie v parku v súvislosti s plánovanou električkovou traťou.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pri Chorvátskom ramene vzniklo betónové čudo. Majú v tom prsty študenti!
7
Galéria

Priestor pri Chorvátskom ramene, kadiaľ pôjde v budúcnosti električka, sa zaplnil betónovými kvádrami. Budú súčasťou zaujímavej výstavy, ktorú otvoria práve dnes (4.9.) o 17:30 hod.

Betónové bloky

Myšlienka výstavy vznikla na VŠVU v rámci projektu Jantárová cesta. „V paralele k prastarej obchodnej ceste spájajúcej severnú a južnú Európu, ku ktorej odkazuje aj názov nedokončenej centrálnej komunikačnej osi Petržalky, Jantárovej cesty, chceme oživiť spoluprácu na rôznych úrovniach,“ vysvetľujú autori projektu.

Ide o spoluprácu medzi pedagógmi a študentami architektúry, sochárstva, maliarstva či intermédií. Tí všetci komunikovali s mestskou samosprávou a miestnymi organizáciami a tiež sa podelia o svoje skúsenosti s odborníkmi aj verejnosťou.

Výstava troch diel pozdĺž Chorvátskeho ramena nadväzuje na rôzne situácie v parku v súvislosti s plánovanou električkovou traťou. Pripomenie pozdĺž trasy rozptýlené betónové relikty z výstavby sídliska, skratky a cestičky, ktoré trať pretne, či imaginárne križovatky, nástupištia, zastávky a terminály.

Otvorenie výstavy Neformálne mo(nu)menty bude spojené s diskusiou Umenie na sídlisku v rámci projektu Jantárová cesta.

piatok / 17:30 hod. / pri Chorvátskom ramene medzi námestím Jána Pavla II. a Rovniakovou v Petržalke

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM