Rôzne

FOTO: Predvianočné nákupy na Zimnom trhu deda Mráza v 50. rokoch

Kam chodíte na predvianočné nákupy? Do Rakúska? Pred vyše 50 rokmi vyzeralo predvianočné šialenstvo úplne inak ako dnes.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Predvianočné nákupy na Zimnom trhu deda Mráza v 50. rokoch
16
Galéria
Zdroj: TASR

Mesiac pred vianočnými sviatkami mali pracovníci distribúcie plné ruky práce. Blížili sa Vianoce, sviatky radosti, a tým aj zvýšený nákupný ruch v predajniach, ktoré bolo potrebné včas a hojne zásobiť tovarom širokého sortimentu.

Zimný trh deda Mráza

Obľúbené boli nákupy v mestskej tržnici (dnes Stará tržnica), ktorá svojou výzdobou lákala na Zimný trh deda Mráza. V národnom podniku Vesna v Bratislave, kde boli počas vianočných trhov plné regály kvalitného metrového tovaru, sa čakalo v nekonečných radoch tak dlho, ako bolo potrebné.

S obľubou sa chodilo aj do bratislavskej predajne Zdroj, ktorá ponúkala počas vianočných trhov bohatý výber rôznych druhov potravín a alkoholických nápojov.

V predajni Odeva, či sklade kožušín bratislavského Veľkoobchodu s odevným tovarom, si počas trhov zákazníčky s obľubou skúšali nové šaty. O vzornú obsluhu kupujúcich sa starali predavači a predavačky, ktorí súťažili o najlepšieho a najúspešnejšieho predavača alebo predavačku.

Aby mali deti počas vianočných sviatkov dostatok cukroviniek, v slovenských závodoch na čokoládu a cukroviny Stollwerck sa pracovalo plnou parou.

Bratislavské Vianoce v 50.-tych rokoch
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM