KAW Rôzne Správy

FOTO: Obľúbené miesto je ešte krajšie. Pozrite, čo pribudlo k vodnej ploche v objatí lesa

Ak hľadáte tip na príjemný výlet, vyberte sa k vodnej nádrži nad Modrou. Je tam naozaj nádherne.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Obľúbené miesto je ešte krajšie. Pozrite, čo pribudlo k vodnej ploche v objatí lesa
10
Galéria

Vodná nádrž na Zochovej chate je príjemným miestom na relax. Láka ľudí nielen z okolia Modry a Pezinka, ale aj Bratislavčanov.

Chodník aj zábradlie

Aktuálne tam pribudlo niekoľko prvkov drobnej architektúry, ktoré navrhla architektka Lucia Marušicová.

„Upravili sme centrálny priestor so sprchou a pitnou fontánkou. Plochu bolo potrebné oddrenážovať a vydláždiť kameňom, aby sa netvorili kaluže a blato. Upravili sme chodník, osadili drevenú konštrukciu info panela a dobudovali zábradlie okolo vývariska so stojanmi na bicykle,“ uvádza mesto Modra na sociálnej sieti.

Fanúšikovia plážového volejbalu sa môžu v lete tešiť na pieskové ihrisko, ktoré je ohradené dubovými podvalmi.

„Práce boli z väčšej časti financované vďaka podpore darcovského programu Philip Morris International v Nadácii Pontis v objeme 37 000 eur,“ dodáva mesto Modra.

Obnova kúpaliska

Kúpalisko bolo obnovené už pred rokom. Vtedy hrádzu kompletne rozobrali, spevnili a zaizolovali. Nanovo boli vybudované všetky vyústenia potrubí z vodnej nádrže. V rámci vývariska bola vybudovaná stavebná časť čerpacej stanice pre zasnežovanie, ktoré sa prevádza v zime. Súčasťou prác bola aj úprava koruny hrádze cestou zo štrku a nová vodovodná prípojka.

Z histórie

Kúpalisko Modra, Piesky bolo vybudované mestom v roku 1958 v akcii „Z,“ ako vodná nádrž na Vištuckom potoku. Areál s vodnou nádržou bol potom dlhé roky v zlom stavebno-technickom stave. Pôvodným zámerom mesta bolo vybudovanie areálu biokúpaliska s predpokladaným nákladom 1,5 milióna eur. Na takýto zámer bola vypracovaná projektová dokumentácia pre stavebné povolenie a vydané stavebné povolenia.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM