Správy Samospráva

DIVIAKY sa blížia čoraz viac k centru Bratislavy: Pohybujú sa už aj v Starom Meste

Keď diviačiu zver stretnete blízko domov, nahláste to mestskej polícii.

Ilustračný obrázok k článku DIVIAKY sa blížia čoraz viac k centru Bratislavy: Pohybujú sa už aj v Starom Meste
Zdroj: pixabay.com

V Starom Meste sa v posledných dňoch množia prípady výskytu diviačej zvery. Ide najmä o obývanú lokalitu ohraničenú Tichou a Svetlou ulicou. Mestská časť ubezpečuje, že hľadá vhodné riešenie situácie.

Pozor na odpad!

V prípade potreby je mestská časť pripravená podať žiadosť o mimoriadny lov. Samospráva o tom informuje na svojej webovej stránke.

Mestská časť i hlavné mesto zároveň obyvateľov dotknutých lokalít upozorňujú, aby dodržiavali zvýšenú opatrnosť, aby zvyšky potravy vyhadzovali do vonkajších odpadových nádob len dobre uzavreté vo vreciach a aby mali psy počas prechádzky na vôdzke. Chorú či uhynutú zver je potrebné nahlásiť mestskej polícii. Na ňu sa môžu obrátiť aj v prípade, keď diviačiu zver stretnú v meste.

Mimoriadny lov

„Ak sa situácia v najbližších dňoch neupokojí, mestská časť je pripravená podať na okresný úrad, pozemkový a lesný odbor, žiadosť o mimoriadny lov diviačej zveri,“ konštatuje samospráva. Pripomína, že požiadať o takýto lov diviačej zveri na nepoľovných pozemkoch môžu aj vlastníci dotknutých pozemkov.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM