KAW Rôzne Správy

FOTO: Relax vo výške je "in". Pozrite si ďalšiu nádhernú zelenú STRECHU v Bratislave

Zelené strechy sú trendom súčasnosti a veľkým lákadlom nielen v obytných domoch, ale už aj v obchodných centrách a administratívnych budovách.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Relax vo výške je "in". Pozrite si ďalšiu nádhernú zelenú STRECHU v Bratislave
6
Galéria
Zdroj: YIT Slovakia

Po tom, čo otvorili nádhernú zelenú strechu na novom komplexe Nivy, je tu ďalšia nádhera. A hneď neďaleko.

Relax na streche

Zelenou strechou sa najnovšie môže pochváliť aj budova Pradiarne 1900, ktorá stojí na Svätoplukovej ulici. „Pre našich nájomcov vznikol spoločný zelený priestor, kde si budú môcť vyvetrať hlavu. Nájdu si tu priestor na rozhovor, prácu s počítačom, obed aj na poobedný oddych,“ pochválil sa príjemnou vychytávkou developer, ktorý starú továrenskú halu zrekonštruoval – YIT Slovakia.

V Pradiarni po rekonštrukcii z budovy bývalej cvernovej továrne vznikol veľkorysý priestor s otvorenými kanceláriami. Jedinečný interiér budovy spolu s mezanínmi umožňuje nájomníkom variabilné riešenia priestoru.

Popri obnovení pôvodného vzhľadu a charakteristických prvkov budovy boli pri rekonštrukcii použité aj moderné technológie a materiály, ktoré zabezpečia, že budova bude nízkoenergetická.

Hneď vedľa vzniklo aj nové námestie, ktoré vdýchne život miestu s viac ako 120-ročnou históriou.

Revitalizácia Pradiarne a Silocentrály bývalej Uhorskej Cvernovej továrne bola pre architektov, ktorí sa podieľali na jej obnove, unikátnou prácou. „Vždy je veľkou výzvou pre architekta vstúpiť do tvorivej konfrontácie s históriou. Hlavne, keď ide o architektúru, reprezentujúcu vrcholnú výtvarnú aj technickú úroveň svojej doby a jednu z mála zachovaných technických pamiatok v Bratislave,“ povedal architekt Ivan Masár z ateliéru Bouda Masar architekti.

Nová mestská štvrť

Po dokončení projektu Zwirn sa Pradiareň stane súčasťou tejto novej štvrte. „Pradiareň 1900 je azda najlepším vyjadrením myšlienky celej štvrte Zwirn. Zatiaľ čo názov a obnova jej pôvodného vzhľadu spája toto územie s jeho industriálnou históriou, konverzia na nové využitie ukazuje, ako sa dá aj dlho nevyužívaným miestam vdýchnuť nový život. A to platí aj pre Zwirn – rušný areál bývalej továrne začne písať svoj nový príbeh ako živá mestská štvrť, ktorá vytvorí príjemné a obohacujúce prostredie nielen pre svojich obyvateľov, ale i návštevníkov aj blízkych susedov,“ povedal pred časom generálny riaditeľ YIT Slovakia Milan Murcko.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Pradiareň a silocentrála v projekte Zwirn
9
Galéria
Zdroj: YIT Slovakia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM