KAW Rôzne Správy

FOTO: Naďalej hrozia povodne! TENTO okres Bratislavského kraja má najvyššiu výstrahu

V Bratislave stúpol Dunaj o zhruba 70 cm a očakáva sa už len jeho pokles.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Naďalej hrozia povodne! TENTO okres Bratislavského kraja má najvyššiu výstrahu
8
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V okrese Malacky naďalej platí hydrologická výstraha tretieho stupňa. Povodne hrozia aj v okresoch Skalica a Senica, vyhlásili tam výstrahu druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webovej stránke.

Hydrologická výstraha prvého stupňa platí aj v okresoch Bratislava, Trnava, Bánovce nad Bebravou, Spišská Nová Ves, Gelnica, Košice-okolie – Hornád a Košice.

Na východe Slovenska a v južných regiónoch stredného Slovenska upozorňujú meteorológovia v pondelok ráno na výskyt hmly.

Morava stúpala

Morava v Česku dosahovala prietok na úrovni 50-ročnej povodne. Voda tu však vďaka reguláciám a protipovodňovým systémom nespôsobila väčšie škody.

„Aj na našom území začala hladina rieky Morava stúpať. Najvyšší povodňový stupeň bol ešte vo štvrtok v oblasti Kopčian, Brodského a Moravského Svätého Jána. Aktuálne tu však voda opadá na úroveň 2. povodňového stupňa. Tretí stupeň povodňovej aktivity už dosahuje rieka Morava len v Záhorskej Vsi a vo Vysokej pri Morave, kde však hladina taktiež počas noci zo soboty na nedeľu kulminovala,“ informuje portál imeteo.sk.

Na slovenskom úseku Moravy dosiahol prietok úroveň 2-ročnej povodne. Aktuálne sú už vzostupy zaznamenávané len na sútoku s Dunajom a na Dunaji.

Podľa imeteo.sk Dunaj povodňovú vlnu stlmí. V Bratislave stúpol Dunaj o zhruba 70 cm a očakáva sa už len jeho pokles, dodáva imeteo.sk.

Zvýšená hladina Dunaja v Devíne 18.10.2020
8
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM