KAW Rôzne Správy

FOTO: Mrakodrap Eurovea II zmení panorámu Bratislavy. Ako pokročila jeho výstavba?

V projekte vyrastie prvý obytný mrakodrap na Slovensku Eurovea Tower. Pribudnú aj ihriská, relax na nábreží, reštaurácie, kaviarne, obchody, bývanie a kancelárie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mrakodrap Eurovea II zmení panorámu Bratislavy. Ako pokročila jeho výstavba?
7
Galéria
Zdroj: JTRE

Druhá etapa Eurovea sľubuje podľa jej developera J&T Real Estate plnohodnotnú mestskú štvrť. Jej súčasťou budú verejné priestory, ihriská, relax na nábreží, reštaurácie, kaviarne, obchody, bývanie a kancelárie.

Prvý mrakodrap v Bratislave

Na stavbe je poriadne rušno a hemží sa to tam robotníkmi. Zdá sa, že ani pandémia rast Eurovea II príliš nespomalila. Aktuálne je projekt „vytiahnutý“ už do výšky dvoch nadzemných podlaží. Črtá sa už aj masívna podnož mrakodrapu Eurovea Tower, ktorý s výškou 168 metrov zmení panorámu nábrežia.

V podzemí, ktoré je už vybudované, budú tri podlažia garáží. Aktuálne sa v projekte „maká“ na železobetónovom skelete druhého nadzemného podlažia jednej z častí projektu a rastie aj rezidenčná časť Eurovea Riverside, ktorá bude mať osem podlaží. Postupne sa vyťahuje nad zem aj stavba nákupného centra, ktoré bude pokračovaním galérie prvej Eurovey.

Nové značky

Nové nákupné priestory v rozšírenej Eurovea, kde budeme môcť pravdepodobne nakupovať od roku 2022, sú takmer z troch štvrtín obsadené. Medzi nájomníkov pribudne aj známy fash fashion obchod Primark. V pokračovaní obchodného centra, kde pribudne ďalších 25-tisíc metrov štvorcových na nákupy, by sa mal objaviť aj koncept foodcourtu, tzv. Food Hall. Developer dúfa, že tak pritiahne ďalších fanúšikov gastronómie.

Dokončenie niektorých častí Eurovea II je naplánovaných už na rok 2022. Vežu Eurovea Tower plánuje developer dokončiť v roku 2023.

Ďalšie projekty v Bratislave

Stavba Eurovea II, apríl 2021
7
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM