Kultúra

Festival Divadlo CS: Uvidíte päť úspešných predstavení so skvelými českými hercami

Počas celého pracovného týždňa môžete v hlavnom meste vidieť české herecké hviezdy ako Chantal Poullain, Vilmu Cibulkovú, Annu Polívkovú či Miroslava Etzlera.

Ilustračný obrázok k článku Festival Divadlo CS: Uvidíte päť úspešných predstavení so skvelými českými hercami
5
Galéria
Zdroj: Festival Divadlo CS

České herecké hviezdy sa predstavia bratislavskému publiku v rámci nového divadelného festivalu. Festival s názvom Divadlo CS odštartuje v Ateliéri Babylon v pondelok 9. apríla Divadlo Bolka Polívky z Brna hrou Šest tanečních hodin v šesti týdnech. V hereckom duete o ľudskej opustenosti a nikdy neumierajúcej nádeji v lepšie zajtrajšky sa predstaví herečka francúzskeho pôvodu Chantal Poullain.

S humorom aj o intímnom

Druhý festivalový deň bude patriť Divadelní společnosti DuEt a majstrovsky napísanej situačnej komédii Cravete club, v ktorej sa predstavia Miroslav Etzler a Martin Pechlát.

V treťom predstavení s názvom 8GB tvrdého porna sa divákom v Bratislave predvedie moderné Divadlo Letí. Napriek provokatívnemu názvu ide o intímnu komédiu o ľuďoch, ktorí sa nevedia odhaľovať. V hre nahliadajúcej do súkromia ľudí, ktorým v šťastí bráni strach z intimity, účinkuje Anna Polívková.

„Nové technológie zrejme nahrávajú práve osamelosti. Počula som, že odporúča ľuďom chodiť tancovať. Špeciálne chlapcom, ktorým hrozí v ére počítačov možno až závislosť od internetu. Aby mohli mať pri tanci fyzický kontakt a zoznamovacie zručnosti,“ uviedla herečka k inscenácii, v ktorej je jej partnerom výrazný český herec, Petr Vaněk, obsadzovaný pre svoju zaujímavú vizáž aj v koprodukčných a zahraničných filmoch.

Česko-slovenská spolupráca

Vo štvrtkovom predstavení s názvom Gedeonův uzel čaká divákov očistný rozhovor dvoch žien, nielen o problémoch súčasnej výchovy, s ktorým na festival prichádza Divadlo SpoluHra. V hre o láske, materstve a genialite, ktorá mnohokrát môže byť príťažou, hrajú Vilma Cibulková a Kateřina Kaira Hrachovcová.

České Divadlo Komediograf prinesie v závere festivalu (13. 4.) súboj česko-slovenskej hereckej a na pódiu aj manželskej dvojice Zuzany Kronerovej a Oldřicha Navrátila. Stretnú sa v komédii Manželství v kostce, o večnom súboji mužov a žien, ktorý netrvá len sto rokov a zrejme sa netýka len týchto dvoch jedincov. „Táto hra je zápasom v manželskom ringu. Česko-slovenské napätie ho určite okorení. Už sa na to teším,“ avizuje Kronerová.

Festival Divadlo CS
5
Galéria
Zdroj: Festival Divadlo CS
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM