Michaela Katonová Rôzne

Február priniesol unikátne zábery hlavného mesta

O pekné fotografie nášho mesta nebola núdza ani tento mesiac. Zrekapitulujte si s nami tie najzaujímavejšie zábery Bratislavy, ktoré pre vás pravidelne uverejňujeme na sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku Február priniesol unikátne zábery hlavného mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavné námestie

Bratislava aj vďaka zahraničným fondom pripravuje pozitívnu zmenu klímy vo svojom centre. Na Františkánskom a Hlavnom námestí začne čoskoro s realizáciou projektu obnovy stromov. Vydláždené Hlavné námestie je úplne bez zelene a pribudnúť by naň mali štyri lipy malolisté.

Prečítajte si viac: Centrálne bratislavské námestia sa zazelenajú

Osvetlený nový Starý most

Najočakávanejší projekt Bratislavy sa blíži ku koncu. Hoci tak avizovalo mesto už pred niekoľkými mesiacmi, tie najviditeľnejšie kroky badať len tieto dni. Novým mostom vo februári po prvýkrát prešla električka, kolaudačné konania prebiehajú a most už osvetľuje Dunaj počas noci.

Prečítajte si viac: FOTO: Nový Starý most už v noci neprehliadnete

Petržalka

Prázdny pozemok za obchodným centrom Danubia zaplnia nové haly. Jedná sa o územie o rozlohe viac ako 8300 m2. Mestská časť vydala v auguste minulého roka územné rozhodnutie, stavebné povolenie získal investor začiatkom novembra 2015. Súčasťou nového areálu bude dvojpodlažná administratívna budova, rovnako dvojpodlažná prevádzková budova, štyri haly s garážami, spevnené manipulačné plochy a 41 parkovacích mi­est.

Prečítajte si viac: Petržalka sa rozrastie o nové haly aj administratív­nu budovu

Doprava

Hlavné mesto čakajú dopravné zmeny, tie sa dotknú predovšetkým železničnej dopravy. K siedmim vlakovým staniciam pribudnú aj záchytné parkoviská Park & Ride, ktoré v okolitých európskych metropolách fungujú už roky.

Prečítajte si viac: Bratislava sa dopravne zmení. Pribudne sedem nových železničných zastávok aj záchytné parkoviská

Most SNP

Čas, stavebné stroje a zásahy ľudí sa pohrali s bratislavským podhradím viac, ako s inými časťami hlavného mesta. Časť medzi Hradom a Dunajom, západne od Vydrice, s názvom Zuckermandel, bola známa až do druhej svetovej vojny najmä prostitúciou. Aj táto časť mesta padla za obeť stavbe Mosta SNP a rozširovaniu cesty na dunajskom nábreží v 50. a 60. rokoch minulého storočia.

Prečítajte si viac: Historické zábery: Hriešne ulice preslávené prostitúciou zničila stavba Mosta SNP

Obľúbené fotografie Bratislavy na sociálnej sieti
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM