Rôzne

Dúbravka obnovila ďalšie detské ihrisko. Deti ho dostanú na vysvedčenie!

Ihrisko na Nejedlého dlho chátralo, hracie prvky sa postupne rozpadávali, nezodpovedali normám. Teraz dostalo nový šat, deti sa doň budú len tak hrnúť!

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka obnovila ďalšie detské ihrisko. Deti ho dostanú na vysvedčenie!
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Dúbravka pokračuje aj tento rok v rekonštrukcii detských ihrísk. Po obnove detského ihriska na Valachovej, veľkej premene ihriska na Ožvoldíkovej, úprave ihriska na Galbavého či pri Zdravotnom stredisku Saratov, sa mestská časť pustila do renovácie ihriska na Nejedlého.

Darček k vysvedčeniu

Ihrisko dlho chátralo, hracie prvky sa postupne rozpadávali, nezodpovedali normám. Detské ihrisko je dobre situované mimo hlavnej cesty, pri Rodinnom centre Macko, medzi dvomi materskými školami a v blízkosti Základnej školy Nejedlého.

Mestská časť dokončila obnovu a výmenu hracích prvkov. V okolí vysadila nové stromy, zeleň. Vedenie Dúbravky plánuje ihrisko odovzdať tým, ktorí ho využijú najviac – deťom. Otvorenie nebude formalitou, ale bude veselé, detské a živé. Deti by mali ihrisko dostať k vysvedčeniu, čiže v piatok 29. júna od 16. hodine.

Na programe bude prehliadka a hranie sa na nových hracích prvkoch, hravé otvorenie, vystúpenie na od malých veľkých tanečníkov a spevákov z priľahlej Materskej školy Nejedlého. V prípade dažďa sa podujatie a otvorenie ihriska uskutoční v inom termíne.

Dúbravské ihriská

Okrem ihriska na Nejedlého začala mestská časť aj s rekonštrukciou ihriska v Parku Družba, kde prebieha výmena hracích prvkov. „Mestská časť má okolo 30 ihrísk s hernými prvkami, snažíme sa ich obnovovať postupne a systematicky tak, aby v každom obvode Dúbravky bolo jedno obnovené väčšie ihrisko pre bezpečnú hru detí,“ hovorí starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Dodáva, že mestská časť bude v obnove ihrísk a športovísk pokračovať aj budúci rok. V pláne na ďalší rok je obnova ihriska v prvom volebnom obvode v okolí Hanulovej ulice, kde väčšie ihrisko chýba.

Nový hrací prvok pribudol nedávno na ihrisku Pri Kríži – Homolova, doplniť sa má aj ihrisko Cabanova, Bagarova a pri pešej zóne na Landauovej ulici. V pláne je tiež nový hrací prvok pre materskú školu na Damborského.

Počas leta plánuje Dúbravka začať s premenou ihriska v starej Dúbravke v parku pri Horanskej studni a tiež vytvoriť nové multifunkčné ihrisko v Parku Pekníkova. Mestskej časti sa podarilo získať na multifunkčné ihrisko dotáciu z úradu vlády, dofinancovanie ihriska vo výške 50-tisíc eur schválili na utorkovom zasadnutí dúbravskí poslanci.

Bratislava24.sk informovala Lucia Marcinatová z Tlačového oddelenia mestskej časti Bratislava-Dúbravka.

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM