Samospráva

Dúbravčania budú opäť diskutovať o projekte parkovacieho domu

Parkovací dom má stáť na Trhovej ulici, na súčasnom parkovisku pod reštauráciou Orim. Malo by tam pribudnúť takmer 60 nových parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravčania budú opäť diskutovať o projekte parkovacieho domu
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Menej je viac, tak hodnotila projekt parkovacieho domu firma Gar Park, s. r. o, ktorá ho v novembri minulého roku predstavila Dúbravčanom. Parkovací dom má stáť na Trhovej ulici, na súčasnom parkovisku pod reštauráciou Orim.

Investor, ktorý prišiel do Dúbravky s projektom jednopodlažného parkovacieho domu, chce využiť na výstavbu existujúcu infraštruktúru. Miesto na Trhovej vybrali ako vhodné s nedostatkom parkovacích možností a s viac než 700 bytmi v okolí.

Parkovanie na streche i vo vnútri

František Slezák z firmy Gar Park, s. r. o, predstavil projekt s vonkajším verejným parkovaním na streche a vnútorným súkromným. Na súčasnom parkovisku pod reštauráciou Orim môže dnes zaparkovať 94 áut, investor počíta so zachovaním verejného parkovania na streche parkovacie domu, vytvoriť tu chce 101 parkovacích miest. Ďalšie by mali pribudnúť vo vnútri objektu. Má ísť o približne 50 privátnych miest v garážach alebo na vnútorných vyhradených státiach.

Investor plánuje trojmesačnú výstavbu jednopodlažného parkovacieho domu, ideálne v letnom období od júna do konca augusta, keď je nápor na dopravu trošku nižší. Počas výstavby navrhuje dočasné zjednosmernenie Trhovej ulice a vytvorenie pozdĺžneho parkovania, keďže na parkovisku pod Orimom bude prebiehať výstavba.

Tretie stretnutie

Prvé dve stretnutia boli plné otázok, podnetov a návrhov zo strany občanov, ktorí boli spočiatku proti výstavbe parkovacieho domu. Po dôkladnom predstavení projektu a vypočutia si argumentov sa stretnutie zmenilo na „operatívnu poradu“.

Debata tak otvorila viaceré otázky, nedala však jasnú odpoveď a signál pre výstavbu parkovacieho domu. Na poslednom stretnutí v decembri minulého roka občania žiadali viaceré zmeny v projekte, ako posunutie parkovacieho domu od bytového domu na Saratovskej ulici č. 10 či steny obrastené zeleňou.

Tretie stretnutie by tak malo dať odpovede. Naplánované je na 15. februára o 16:30 hod. v reštaurácii Orim na Saratovskej, ktorá susedí s parkoviskom. Zástupca spoločnosti Gar Park, s. r. o., by mal občanom predložiť finálnu podobu parkovacieho domu, ktorú mal upraviť podľa ich predošlých požiadaviek.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM