Kultúra

Dobrý trh bude tentoraz iný. Ponúkne menšie trhy aj svoju on-line verziu

Pre verejnosť bude prvýkrát sprístupnená budova Starého lýcea na Konventnej ulici, národnej kultúrnej pamiatky z roku 1783.

Ilustračný obrázok k článku Dobrý trh bude tentoraz iný. Ponúkne menšie trhy aj svoju on-line verziu
8
Galéria
Zdroj: TASR

Jesenný Dobrý trh na Panenskej ulici v Bratislave tento rok v jeho klasickej podobe nebude. K dispozícii je jeho on-line verzia, v polovici septembra čaká návštevníkov zároveň viacero menších trhov vo vybraných dvoroch na Panenskej, Konventnej, Svoradovej a Podjavorinskej ulici. Objavovať skryté miesta Starého Mesta budú môcť 15. septembra.

Stánky na Panenskej

„Majitelia a správcovia budov sa sprístupnením dvorov rozhodli v čase koronakrízy podporiť slovenských malovýrobcov a lokálnych producentov. Trhovníci tak budú mať v septembri možnosť ponúknuť priamo a naživo svoje výrobky, a to v bezpečnom a kontrolovanom prostredí dvorov Panenskej a jej okolia,“ približujú organizátori.

Chýbať nebude ani sprievodný kultúrny program. Pripravené budú tiež celodenné pódium študentov Vysokej školy múzických umení (VŠMU) v parku na Svoradovej ulici, celodenný program v Goetheho inštitúte či vína v záhrade Pálffyho paláca na Zámockej ulici.

Zero waste

Pre verejnosť bude prvýkrát sprístupnená budova Starého lýcea na Konventnej ulici, národnej kultúrnej pamiatky z roku 1783. „Všetky aktivity pripravujeme v štýle zero waste a aj podľa aktuálnych opatrení súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu,“ ubezpečujú organizátori.

Dobrý trh už medzitým spustil svoju on-line verziu na podporu trhovníkov. Na webovej stránke www.dobrytrhonlajn.sk nájdu záujemcovia šesť obľúbených balíčkov s prekvapeniami Mačka vo vreci, čiže balíčky trhovníkov s ich produktmi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM