Rôzne Správy

Slováci zo zahraničia kráčajú k hraničnému priechodu v Kittsee. Sprevádzajú ich hasiči

Po príchode na hraničný priechod sú občania SR zaregistrovaní a čakajú na ďalší prevoz do karanténneho zariadenia.

Ilustračný obrázok k článku Slováci zo zahraničia kráčajú k hraničnému priechodu v Kittsee. Sprevádzajú ich hasiči
Zdroj: HaZZ

Do rakúskeho Kittsee prichádzajú ďalší slovenskí občania, ktorí smerujú k hraničnému priechodu Jarovce – Kittsee peši. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Pomáhajú hasiči

„Na úseku dlhom približne tri kilometre ich vyzdvihujú hasiči, ktorí ich prevážajú na hraničný priechod. Dnes toto zvážanie zabezpečujú hasiči z Petržalky na dodávke z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí,“ spresnila Farkasová. Dodala, že po príchode na hraničný priechod sú občania SR zaregistrovaní a čakajú na ďalší prevoz do karanténneho zariadenia.

Počas nedele (5. 4.) pribudlo na Slovensku 49 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 1036 vzoriek. Počet pozitívnych prípadov na SARS-CoV-2 stúpol na 534. Informoval o tom premiér Igor Matovič (OĽaNO).

Väčšina (34) pozitívne testovaných pochádza zo skupiny navrátilcov z rakúskeho Tirolska, ktorí sa vracali individuálne na Slovensko, boli však nariadením umiestnení v karanténnych centrách.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM