KAW Správy Samospráva

Pred Pentagonom vo Vrakuni pribudla novinka. Pomôže v boji proti koronavírusu?

Šíriť osvetu v okolí neslávne známeho Pentagonu pomáha aj občianske združenie Odyseus, ktoré ľuďom bez domova rozdalo rúška.

Ilustračný obrázok k článku Pred Pentagonom vo Vrakuni pribudla novinka. Pomôže v boji proti koronavírusu?
4
Galéria
Zdroj: Pentagon - pozitívne miesto BA

Pred Pentagonom vo Vrakuni bolo dnes (3.4.) rušno. Z nákladného auta, ktoré tam dopoludnia zaparkovalo, vykladali oplotenie a umývadlá.

Čistota a dezinfekcia nadovšetko

Na účel tejto novinky sme sa opýtali priamo starostu mestskej časti Martina Kuruca. „V spolupráci s magistrátom a ministerstvom obrany inštalujeme pred Pentagonom tzv. dezinfekčnú stanicu. Jej súčasťou bude lavórovité umývadlo a samozrejme tiež dezinfekčná látka,“ vysvetlil Bratislava24.sk starosta.

Obyvatelia bez domova, ktorí sa v okolí Pentagonu pohybujú, by teda mali aspoň dôkladným umytím a dezinfekciou rúk zamedziť riziku šírenia koronavírusu.

Umývadlá zároveň vojsko aj oplotilo. „Jednak pre to, aby ich niekto nepoškodil alebo nekontaminoval vodu, ktorá tam je,“ dodal starosta, ktorý sa chystá ísť v noci pozrieť pred Pentagon, či je všetko v poriadku.

Šíriť osvetu v okolí neslávne známeho Pentagonu pomáha aj občianske združenie Odyseus, ktoré tiež ľuďom bez domova rozdalo rúška.

Pentagon vo Vrakuni v čase koronavírusu
4
Galéria
Zdroj: Matúš Vallo má rád Bratislavu
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM