Kultúra

Divácky úspešná Mária Terézia, ktorú nakrúcali aj v Bratislave, bude mať pokračovanie

Mária Terézia vznikla ako unikátny koprodukčný projekt k 300. výročiu narodenia najznámejšej panovníčky rakúsko-uhorskej monarchie. Na Slovensku ju diváci videli počas vianočných sviatkov.

Ilustračný obrázok k článku Divácky úspešná Mária Terézia, ktorú nakrúcali aj v Bratislave, bude mať pokračovanie
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Historická miniséria Mária Terézia, ktorá sa stretla s mimoriadnym diváckym záujmom, bude mať svoje pokračovanie. Definitívne sa na tom dohodli tri verejnoprávne televízie – RTVS, ČT, ORF spolu s producentskou spoločnosťou Beta Film. „Zapojiť sa plánuje aj maďarská MTVA,“ informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Overení herci

Autorkou scenárov bude tak ako pri predchádzajúcich dvoch častiach Mirka Zlatníková a réžie sa opäť ujme Robert Dornhelm. Nič sa nezmení ani na obsadení hlavných postáv. Máriu Teréziu stvárni rakúska herečka Marie Luise Stockinger a jej manžela Františka Štefana Lotrinského si zahrá Vojtěch Kotek.

Scenáre by mali byť hotové na jeseň, následne sa budú vyberať lokality a začne sa s kastingmi. Dej príbehu sa má posunúť o niekoľko rokov dopredu. Natáčanie je naplánované na budúci rok a RTVS odvysiela nové dve časti v premiére počas Vianoc 2019.

Koprodukčný projekt

Mária Terézia vznikla ako unikátny koprodukčný projekt štyroch verejnoprávnych televízií – slovenskej RTVS, Českej televízie, rakúskej ORF a maďarskej MTVA k 300. výročiu narodenia najznámejšej panovníčky rakúsko-uhorskej monarchie.

„Prvú časť minisérie si v minuloročnej premiére na Jednotke nenechalo ujsť 772.000 divákov v cieľovej skupine 12+ s podielom na trhu 28,8 percenta a druhú časť videlo 789.000 v cieľovej skupine 12+ s podielom na trhu 29,4 percenta,“ dodala Rusnáková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM