Eva Sládková Správy Samospráva

Cyklokoalícia: Prístup Vallovcov k budovaniu cyklotrás je síce lepší, ale stále nedostatočný

Výstavba cyklotrás napreduje pomaly. Ak sa mesto viac neposnaží, na splnenie predvolebných sľubov Vallovcov môžeme zabudnúť.

Ilustračný obrázok k článku Cyklokoalícia: Prístup Vallovcov k budovaniu cyklotrás je síce lepší, ale stále nedostatočný
16
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

„Keby v tomto volebnom období pribudlo 20 kilometrov cyklostrás, boli by sme spokojní,“ vraví prezident Cyklokoalície Dan Kollár. „V prístupe tohto vedenia mesta vidíme oproti predošlým rokom výrazný posun, no aj tak by mesto malo klásť na rozvoj cyklodopravy vyššiu prioritu,“ dodáva.

Intenzívne

Vallovci tvrdia, že magistrát hlavného mesta sa intenzívne venuje príprave nových cyklotrás. Ako však dodávajú členovia Teamu Vallo pre Ružinov, uvedomujú si, že by to mohlo ísť aj rýchlejšie.

„Budovanie cyklotrás je beh na dlhé trate (nedostatok personálnych kapacít, dlhé schvaľovacie lehoty), no pevne veríme, že všetky plány a projekty budú v dohľadnej dobe realitou,“ píše Team Vallo na facebooku.

Napojenia

„Najdôležitejšie je vybudovať hlavné mestské radiály, spojiť cyklotrasami centrum s okrajovými mestskými časťami, prepojiť Vajnorskú ulicu s centrom, Račiansku s Račou, ale tiež napojiť Ružinov a Karlovu Ves,“ vysvetľuje Dan Kollár.

Vallovci deklarujú, že na takýchto projektoch sa práve pracuje a verejnosť čoskoro uvidí výsledky. Napokon, v niektorých lokalitách už nastal posun, čo cyklisti chvália.

„Určite si veľkú pochvalu zaslúžia riešenie pre cyklistov na Klobučníckej ulici a Námestí SNP. To, že odtiaľ zmizla časť áut a namaľovali sa oranžové kruhy, sú ukážkové zásahy,“ uzatvára prezident Cyklokoalície.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM