Eva Sládková Správy Samospráva

Črtá sa riešenie problému s príšerným hlukom. Vydýchnu si Novomešťania?

O problémoch obyvateľov v okolí Datacentra na Račianskej ulici sme písali už viackrát. Teraz máme konečne dobrú správu!

Ilustračný obrázok k článku Črtá sa riešenie problému s príšerným hlukom. Vydýchnu si Novomešťania?
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto

Novomešťania, ktorí bývajú v blízkosti Datacentra na Račianskej ulici sú vystavovaní príšernému nočnému hluku. Hovoria dokonca o pekle!

"Hluk je všade a nikdy neviete, kedy príde. Niekedy sa začne o 19:00 a trvá do druhého dňa do 10:00 hod. Volal som aj mestskú políciu, nič nepomohlo,“ povedal pre Bratislava24 zúfalý občan, ktorý nahral aj video, aby mali kompetentní predstavu, čomu musí čeliť. Na problém našu redakciu upozornili viacerí obyvatelia tejto lokality.

Protihluková stena

Bratislava24 oslovila mestskú časť aj Slovak Telekom, ktorému Datacentrum patrí. Firma pred časom uviedla, že neeviduje žiaden podnet, no to sa už zmenilo. Ľudia zverejnili podnet na portáli Odkaz pre starostu a zdá sa, že sa veci konečne pohli.

„Miestny úrad sa o tému začal zaujímať ihneď, ako sme podnet prijali. Kontaktovali sme centrálu a boli sme sa pozrieť priamo na mieste, aká je tam situácia. Máme prísľub, že do konca apríla tam vybudujú protihlukovú stenu a vec sme zároveň postúpili na príslušný orgán verejného zdravia RÚVZ na vybavenie,“ uviedla Jana Plevová, správkyňa portálu Odkaz pre starostu v Novom Meste.

V piatok (12.3.) minulý týždeň sa osobne zúčastnil obhliadky budovy starosta mestskej časti Nove Mesto Mg. Rudolf Kusý. „Videl som novú vizualizáciu protihlukovej steny, ktorá sa bude onedlho stavať na streche budovy. Má ochrániť obyvateľov okolitých budov pred hlukom. Dohodli sme sa, že situáciu prídeme opäť skontrolovať po jej dokončení," uzavrel starosta.

Zdroj: Dnes24.sk

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM