Aktualizované Krimi

Nahlásená BOMBA na súdoch: Do bezpečia musela odísť aj prezidentka Čaputová

Bola v ohrození! Po prijatí oznámenia vykonali policajti vykonané všetky úkony na preverenie pravdivosti nahlásenia bomby. Dotklo sa to aj prezidentky Zuzany Čaputovej.

Ilustračný obrázok k článku Nahlásená BOMBA na súdoch: Do bezpečia musela odísť aj prezidentka Čaputová
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

AKTUALIZÁCIA o 14.30 hod.: Bombová hrozba, ktorá bola v utorok (29. 6.) doobeda nahlásená na súdoch, sa nepotvrdila.

Polícia začala trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Martiniaková.

„V súvislosti s prijatým oznámením o uložení nástražného výbušného systému v budovách súdov boli vykonané pyrotechnické prehliadky, ktoré skončili s negatívnym výsledkom,“ vysvetlila hovorkyňa.

Volajúci nekonkretizoval, o ktoré súdy na území SR má ísť. O prijatom oznámení boli upovedomené aj ostatné krajské riaditeľstvá polície na Slovensku.

Prerušili veliteľské zhromaždenie

Ako uviedla televízia TA3, utorkové Veliteľské zhromaždenie náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR museli predpoludním prerušiť prerušiť práve kvôli nahlásenej bombe na súdoch.

„Zhromaždenie sa totiž koná v priestoroch historickej budovy Národnej rady SR na Župnom námestí v Bratislave, ktorá susedí s Najvyšším súdom SR,“ uvádza TA3.

Na zhromaždení sa zúčastňuje aj prezidentka a hlavná veliteľka Ozbrojených sil SR Zuzana Čaputová a minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Stalo sa v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM