Nina Táborská Kultúra

Čím nás Bratislava prekvapí tento víkend: Nudu zaženie bohatý program

Kalendár podujatí sa aj na tento víkend naplnil rôznymi akciami. Redakcia Bratislava24.sk pre vás vybrala tie najzaujímavejšie z nich. Všetko napovedá tomu, že v Bratislave sa ani najbližšie dva dni nudiť nebudete.

Ilustračný obrázok k článku Čím nás Bratislava prekvapí tento víkend: Nudu zaženie bohatý program
Zdroj: Dnes24.sk

Sobota v Starej tržnici

V Starej tržnici sa počas soboty koná už tradične potravinový trh, ktorý prináša niekoľko noviniek a zmenu otváracej doby. Viac sa dočítate TU.

Už zajtra sa môžete tešiť „Tekvičku“ ktorá, na sobotný trh prinesie vlastnoručne vypestované, slovenské červené melóny. Príde aj nováčik, ktorý svojou ponukou Rieslingov od rodinných vinárstiev z nemeckej Moseli poteší nejedného návštevníka.

Sobota / 08:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Okrem toho sa na poschodí o 11:00 koná aj detské divadielko. Zajtrajším predstavením pre deti bude Malá čarovná flauta. Príde aj veselý vtáčnik Papageno, princ Tamin, jeho láska Pamina a zlý sluha Monostatos. Zvíťazí aj tentokrát dobro nad zlom? Vstup je rovnako voľný.

Ľudové umelecké remeslá

Medzinárodné stretnutie ľudových remeselníkov sa uskutoční už tento víkend na Nám. 1. mája a Lichnerovej ulici v Senci. Máte sa na čo tešiť!

Sobota – Nedeľa / Mestské kultúrne stredisko Senec / Vstup voľný

Piknik&Bike bez bariér

Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s občianskym združením Parasport24 pripravili pre obyvateľov kraja jedinečný projekt na podporu hendikepovaných optimistov – handbajkerov a podporu cykloturizmu v regióne.

Prečítajte si viac tu: Cyklojazda a Piknik bike na Divokej vode podporí hendikepovaných športovcov

Sobota / 10:00 – Stupava, námestie pred kostolom / 14:00 – Areál Divoká Voda Čunovo

Slepačí úlet 2015

Zabudnuté bývalé kúpalisko na Železnej studničke už túto sobotu znova ožije. Bazén nenaplní voda, ale hudba, divadlo a pravá festivalová atmosféra. Tento víkend sa v jeho areáli totižto koná „Slepačí úlet“, ktoré vzniklo ako „insiderská“ revolta úzkeho okruhu dlhoročných kamarátov z Bratislavy.

Prečítajte si viac tu: Schátrané bratislavské kúpalisko ožije! Život v ňom prebudí festival v bazéne

Sobota / 12:00 / Kúpalisko Železná studnička / Vstup voľný

Sobotňajšie tvorivé dielne v Petržalke

Areál hotela Bonbón sa v sobotu premení na tvorivé dielne. Viete, kto stráži more? Predsa maják, ktorý sa bude v sobotu stavať… Tvorivé dielne sú súčasťou Kultúrneho leta v Petržalke. Dielne prebiehajú vždy v sobotu na detskom ihrisku hotela. V nedeľu sa tu zase konajú Nedeľné divadielka.

Sobota / 14:00 / Detské ihrisko v areáli hotela Bonbón / Vstup voľný

Deň Vajnor v centre Bratislavy

V sobotu vás čaká malá ochutnávka ešte pred Dožinkami. Čaká vás dychovka, Vajnorský okrášľovací spolok, vyhlásenie výsledkov letnej školy vajnorských tradícií aj hudobná skupina Shine.

Sobota / 17:00 / Hlavné námestie / Vstup voľný

Radi piknikujete? Príďte na prvý nedeľný piknik Bratislavčanov do Sadu Janka Kráľa

V minulosti boli pikniky príležitosťou na stretnutie a družné posedenie. Tento víkend môžete opäť zažiť čaro pikniku v Sade Janka Kráľa. Prvý piknik Bratislavčanov sa bude konať v duchu 50. výročia spojenia Bratislavy a Petržalky a „na deke“ sa dozviete aj o pripravovanej električkovej tra­ti.

Prečítajte si viac tu: Radi piknikujete? Príďte na prvý nedeľný piknik Bratislavčanov do Sadu Janka Kráľa

Nedeľa / 15:00 / Sad Janka Kráľa / Vstup voľný

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM