Nina Táborská Kultúra

Schátrané bratislavské kúpalisko ožije! Život v ňom prebudí festival v bazéne

Zabudnuté bývalé kúpalisko na Železnej studničke už túto sobotu znova ožije. Bazén nenaplní voda, ale hudba, divadlo a pravá festivalová atmosféra. Tento víkend sa v jeho areáli totižto koná "Slepačí úlet", ktoré vzniklo ako "insiderská" revolta úzkeho okruhu dlhoročných kamarátov z Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Schátrané bratislavské kúpalisko ožije! Život v ňom prebudí festival v bazéne
Zdroj: Dnes24.sk

Festival s trochu “pankáčskym” prístupom k organizácii, ale mimoriadne priateľskou atmosférou začne už svoj tretí ročník zaujímavým line-upom a sprievodnými podujatiami. Na dne vypusteného bazéna vystúpia vychádzajúce hviezdy českej alternatívy Ghost Of You, ktorí sa na festivale zastavia po ceste na Sziget.

„Zo slovenských mien zahrajú stále populárnejší pesničkári Queer Jane, slovenská Amy Winehouse Barbara Weiss a ďalšie mladé kapely SPOJ, Brother2brother a Piata koľaj,“ Bratislava24.sk o tom informoval jeden z organizátorov.

Sobotný program začne už o druhej poobede predstavením Divadla na zastávke: Dvaja muži v šachu a počas festivalu sa uskutočnia aj krátke cyklopreteky dolinami bratislavského lesoparku venované známemu športovému komentátorovi Robertovi Bakalářovi. Trasa je podľa organizátorov navrhnutá tak, aby sa jej mohol zúčastniť každý.

„Myslíme aj na najmenších návštevníkov, pre ktorých bude pripravený detský kútik. A samozrejme každý správny festival musí mať svoje stanové mestečko, krčmu, rýchle občerstvenie a priestor na opekačku. Vítame všetkých, ktorí budú chcieť prespať vo vlastných stanoch a užiť si tak ozajstnú festivalovú atmosféru v prírode – to všetko uprostred Bratislavy,“ uvádzajú organizátori v pozvánke.

Bývalé kúpalisko na Železnej studničke sa nachádza na linke autobusu 43 na konečnej zastávke Lesopark. Viac informácií nájdete TU.

Ghost Of You

Barbara Weiss

Queer Jane

Foto: Michal Rusina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM