Nina Táborská Rôzne

Nezabúdajte, že aj Stará tržnica prešla na letný prázdninový režim, platiť bude aj počas augusta

Vybrali ste sa na trh do Starej tržnice a dvere boli už zatvorené? Potom vám asi ušlo, že počas leta sa kvôli prázdninám a horúcemu počasiu zmenila otváracia doba obľúbených potravinových trhov. Včera sme mali možnosť vidieť, že ľudia chodili a čudovali sa, prečo je tržnica zatvorená. Čo sa zmenilo?

Ilustračný obrázok k článku Nezabúdajte, že aj Stará tržnica prešla na letný prázdninový režim, platiť bude aj počas augusta
Zdroj: Dnes24.sk

Stará tržnica v Bratislave pripravila na leto nové otváracie hodiny aj program pre deti pripravený v spolupráci s Kultúrnym letom a Hradnými slávnosťami Bratislava. Už počas júla ste si možno všimli, že brána Starej tržnice sa otvára po novom už o ôsmej ráno. Nájdu sa však aj takí, ktorí si túto zmenu ešte nestihli všimnúť. Sami sme sa o tom včera presvedčili.

Stará tržnica v lete

Pôvodný čas otvorenia sa z 10. hodiny ráno posúva na 8:00, čas ukončenia trhu zostáva otvorený, v závislosti od návštevnosti. Minimálne však do 13:00. Doteraz ste mohli trhy navštevovať od 10:00 do 15:00.

„Touto zmenou chceme reagovať na potreby návštevníkov, ktorí v letné dni prirodzene uprednostňujú skôr návštevu kúpaliska či výlety do prírody, než rozhorúčené centrum Bratislavy,“ vysvetlila pre Bratislava24.sk Denisa Chylová zo Starej tržnice. Na nákupy sa tak môžete po novom vybrať hneď zrána.

Druhou letnou novinkou určenou hlavne pre rodiny s deťmi je nová scéna Mestské divadlo v Starej tržnici, ktorá je súčasťou Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava. Divadielko sa koná vždy na poschodí o 11:00.

Vrátili jej život

Trh v Starej tržnici si našiel svoje miesto v kalendári a od jarných mesiacov, odkedy sa koná už každú sobotu, „praská vo švíkoch“. Svojím konceptom trh približuje mesto k vidieku a predstavuje alternatívu k nákupným centrám.

Stará tržnica je kultúrnou pamiatkou, ktorá bola roky spustnutým a opusteným miestom. Pred viac ako rokom sa do nej začal vďaka projektu revitalizácie Starej tržnice – “Mestské centrum Stará tržnica” – vracať život.

Otvorila sa tu kaviareň Dobre&Dobré, ktorá pomáha začleniť sa späť do života ľuďom bez domova, vzniklo tu tiež multifunkčné centrum TUTO a môžete sa tu napríklad aj naučiť variť vďaka Jem iné. Okrem toho sa tu nachádza aj obchod s potravinami.

Prečítajte si tiež: Ambasádorky Jamieho Olivera o zdravom stravovaní: Žiadny extrém nie je správny!

Za projektom revitalizácie Starej tržnice stojí občianske združenie Aliancia Stará Tržnica, ktoré ešte v roku 2012 predložilo svoje zámery na magistráte hlavného mesta SR Bratislava. Po zapracovaní všetkých pripomienok 7. februára 2013 schválilo mestské zastupiteľstvo prenájom budovy občianskemu združeniu a od tej doby sa Stará tržnica postupne stala stretávacím bodom kultúry v Bratislave.

Vďaka OZ Aliancia Stará Tržnica sa postupne priestory tržnice rekonštruujú.

Prečítajte si tiež: Čašníci bez domova: V kaviarni tržnice obsluhujú bezdomovci, nezistíte to

Život v Starej tržnici!
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM