Rôzne

Bratislavský samosprávy kraj rekonštruuje viacero objektov. Opravy zhltli takmer pol milióna eur

Kraj v rámci rekonštrukcií zateplil aj Domov sociálnych služieb pre deti a dospelých Integra na Tylovej ulici v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský samosprávy kraj rekonštruuje viacero objektov. Opravy zhltli takmer pol milióna eur
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Bratislavský samosprávy kraj (BSK) pokračuje aj v lete v opravách svojich objektov. Do júla sa mu podarilo ukončiť päť rekonštrukcií takmer za pol milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa kraja Lucia Forman.

Zateplené budovy

Jednou z takýchto investičných akcií bola výmena siedmich podzemných hydrantov v areáli školského internátu na Saratovskej ulici v Bratislave. Tie slúžia na napojenie požiarnych hadíc v prípade požiaru. Výmenu pre ich zastaranosť odporučil technik, kraj investoval takmer 30-tisíc eur.

Ukončené bolo tiež zatepľovanie Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých Integra na Tylovej ulici v Bratislave. Náklady na zateplenie strechy a fasády objektu pozostávajúceho z piatich pavilónov vyšlo na viac ako 323-tisíc eur. „Súčasťou bolo aj vybudovanie príručného skladu a dvoch prístreškov na odkladanie vozíkov pre postihnutých klientov,“ poznamenala Forman.

Opravy na školách

Stredná priemyselná škola stavebná a geodetická na Drieňovej ulici v Bratislave sa dočkala opravy poškodeného rozvodu potrubia a napojenia kanalizácie do šachty. Práce vyšli na viac ako 52 700 eur. Gymnázium na Seneckej ulici v Pezinku má zasa opravený betónový múrik a zábradlie anglického dvorca takmer za 16-tisíc eur.

Stredná odborná škola vinársko-ovocinárska na Kostolnej ulici v Modre sa môže popýšiť opravenou a zateplenou strechou nad kuchyňou a jedálňou. Práce vyšli na viac ako 25.000 eur, dôvodom rekonštrukcie bol nevyhovujúci technický stav strešnej krytiny. „Ten spôsoboval zatekanie dažďovej vody do vnútorných priestorov školskej jedálne a školskej kuchyne, čo poškodzovalo interiér,“ doplnila Forman.

Investičné akcie vychádzajú z Akčného plánu Úradu BSK, ktorý zahŕňa plán a harmonogram investícií a opráv.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM