Rôzne

Bratislavské NAJ: Viete, ktoré sú najdlhšie a najkratšie linky MHD?

Mnohí z nás cestujú verejnou dopravou v Bratislave každý deň. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, ktorá linka prejde najviac kilometrov?

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské NAJ: Viete, ktoré sú najdlhšie a najkratšie linky MHD?
Zdroj: TASR

Verili by ste, že niektoré linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) prejdú na jeden okruh takú vzdialenosť, ako keby ste išli z Bratislavy do Dunajskej Stredy? Skutočne je to tak! Najdlhšia linka bratislavskej MHD má dokonca viac ako 50 kilometrov. Ak ešte stále neviete, o ktorom spoji je reč, prezradíme vám to.

Najdlhšie linky

Úplne najväčšiu vzdialenosť spomedzi všetkých liniek MHD najazdia šoféri na autobusovej linke č. 92. Tá štartuje z vozovne v Petržalke na Betliarskej ulici a jej konečná zastávka je pri automobilke Volkswagen v Devínskej Novej Vsi. Autobusy pri ceste tam aj späť najazdia neuveriteľných 52,1 kilometra.

Poriadne „štreky“ najazdia aj šoféri na električkách. Vôbec najdlhšou električkovou linkou je č. 5, ktorá premáva z Rače do Dúbravky. Medzi trolejbusmi je to zase linka č. 201 z Hlavnej stanice na konečnú do Vrakune.

Autobus

  • linka č. 92 – 52.1 km – Vozovňa Petržalka – Volkswagen

Električka

  • linka č. 5 – 39.2 km – Pri kríži – Komisárky

Trolejbus

  • linka č. 201 – 22.0 km – Hlavná stanica – Čiližská

(vzdialenosti sú uvedené za celý okruh, cesta tam aj späť, pozn. red.)

Najkratšia linka

Ako bonus pripájame aj informáciu o, naopak, najkratšej linke MHD. Je ňou autobusová linka č. 41, ktorá premáva od vozovne na Hroboňovej ulici po Búdkovú ulicu. Jej celková dĺžka je 4,5 kilometra.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM