Rôzne

Užitočná novinka od Hopinu: Cestujúcim uľahčí dopravu po Bratislave

Vďaka vynovenej aplikácii si cestujúci môžu naplánovať trasu, sledovať aktuálnu polohu vozidiel MHD alebo si vyhľadať najbližšie zastávky a spoje.

Ilustračný obrázok k článku Užitočná novinka od Hopinu: Cestujúcim uľahčí dopravu po Bratislave
4
Galéria
Zdroj: DPB, a. s.

Len nedávno zaviedol Dopravný podnik Bratislava (DPB) v spolupráci so spoločnosťou Google funkciu Verejná doprava už aj v Bratislave. Jej cieľom je zjednodušenie cestovania v bratislavskej MHD a lepšia orientácia v hlavnom meste. Teraz sa cestujúci môžu tešiť na ďalšiu novinku, ktorá im ešte viac uľahčí dopravu po meste.

Užitočná aplikácia

Dopravný podnik spojil sily so spoločnosťou Hopin a pripravili novú službu pre cestujúcu verejnosť v Bratislave. Mobilná aplikácia Hopinu prešla významnou premenou a jednou z noviniek je MHD profil.

Nová funkcia umožňuje cestujúcim vidieť reálnu polohu všetkých vozidiel MHD v Bratislave. Okrem toho si môžete pozrieť grafikony na jednotlivých zastávkach a máte vždy aktuálne informácie o najbližších spojoch a zastávkach. „V priebehu tohto roka by sme chceli rýchlosť dát zdvojnásobiť, vďaka čomu by určovanie polohy vozidiel fungovalo ešte rýchlejšie,“ povedal riaditeľ úseku generálneho riaditeľa DPB Marián Áč. Momentálne sa poloha aktualizuje každú minútu.

Plán do budúcnosti

„Nechceme, aby nás ľudia vnímali iba ako taxi službu. Odteraz sme mobilnou aplikáciou, ktorá im uľahčí pohyb po meste,“ povedal spolumajiteľ Hopinu Martin Baran. Zároveň dodal, že v budúcnosti by chceli dosiahnuť, aby sa cez aplikáciu dal kúpiť aj lístok.

Vynovená aplikácia Hopinu je dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android. Používatelia zariadení s iOS si budú musieť ešte pár dní počkať.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM