Rôzne

Na Kamzík vás počas víkendov odvezie nová autobusová linka

Bratislavskú Kolibu a Kamzík spája od soboty nová autobusoví linka č. 144. Bude premávať počas víkendov a prázdnin priamo k televíznemu vysielaču.

Ilustračný obrázok k článku Na Kamzík vás počas víkendov odvezie nová autobusová linka
9
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát

Dopravný podnik Bratislava v spolupráci s hlavným mestom zavádza od soboty 10. 2. 2018 počas víkendov a prázdnin kyvadlovú autobusovú dopravu novou linkou č. 144 z Koliby priamo na Kamzík k televíznemu vysielaču.

„Lokalita Kamzík je obľúbenou a vyhľadávanou lokalitou ako Bratislavčanov, tak návštevníkov mesta. Preto sme sa rozhodli o uvedenie novej linky hromadnej dopravy, ktorá pevne verím, eliminuje automobilovú prepravu a odľahčí tak tento dôležitý verejný priestor,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

30-minútové intervaly

Nová linka bude pre cestujúcu verejnosť jazdiť z obratiska trolejbusov na Kolibe. V križovatke na Kamzík bude zriadené výstupište a nástupište autobusov „Kamzík“. „Zavedením tejto linky chceme prispieť k väčšiemu komfortu cestujúcich, ktorí využívajú služby MHD a ďalej sa z Koliby nemajú ako na Kamzík prepraviť. Zároveň tiež veríme, že oslovíme aj vodičov individuálnej dopravy, ktorí nechajú svoje autá doma a prepravia sa do prírody MHD,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, a.s. Milan Urban.

Autobusy budú premávať počas víkendov a počas prázdnin, v čase od 9:00 do 17:00 hod., odchody zo zastávky „Koliba“ – obratisko trolejbusov – budú v 30-minútových intervaloch. Spustením linky č. 144 do skúšobnej prevádzky sa bude vyhodnocovať aj jej obsaditeľnosť.

Nová autobusová linka na Kamzík
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM