KAW Rôzne Správy

Bratislavská ZOO sa lúči s nádherným tvorom. Odišiel vznešený biely tiger Achilles

Achilles sa narodil v českej ZOO Liberec a do Bratislavy prišiel v roku 2006. Tu si v pokoji a harmónii nažíval s tigrou samicou Shilang.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavská ZOO sa lúči s nádherným tvorom. Odišiel vznešený biely tiger Achilles
Zdroj: ZOO Bratislava

Vari niet zvieraťa, ktoré by tak fascinovalo svojou vznešenosťou a vzbudzovalo pri tom obrovský rešpekt, ako bol tiger Achilles v bratislavskej ZO­O.

Dožil sa pekného veku

V Bratislave strávil Achilles dlhé roky a bol maskotom celej ZOO. V máji by dovŕšil 19 rokov. „Bol najstarším chovaným jedincom v našej kolekcii mačkovitých šeliem,“ pripomína ZOO na sociálnej sieti.

Tiger biely s menom Achilles sa narodil v českej ZOO Liberec a do Bratislavy prišiel v roku 2006. Tu si v pokoji a harmónii nažíval s tigrou samicou Shilang. Mali dokonca aj tri rozkošné mláďatá, ktoré sa narodili v roku 2011.

„Bol to tiger s veľmi vyrovnanou povahou, rozvážny, pokojný, s chovateľmi vždy ochotne spolupracoval, miloval vodu, rád sa kúpal v jazierku vo výbehu alebo sa hral s prúdom vody z hadice. Achilles, bol si úžasným členom našej ZOO rodiny,“ spomína so smútkom ZOO.

Samica Shilang teda zostala sama a zrejme jej už partner ani nepribudne. „Po dochovaní bielych tigrov a komplexnej rekonštrukcii chovného priestoru je zámerom ZOO Bratislava obnoviť chov kriticky ohrozeného tigra sumatrianskeho,“ plánuje ZOO.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM