Kultúra

Obľúbené podujatie Bratislavčanov sa konať nebude, magistrát však chystá "Pekné dni"

Bratislavské mestské dni, ktoré každoročne prilákajú tisíce ľudí, sa pre riziko šírenia nového koronavírusu nebudú tento rok konať v apríli tak ako po minulé roky.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené podujatie Bratislavčanov sa konať nebude, magistrát však chystá "Pekné dni"
Zdroj: TASR

Hlavné mesto však chystá alternatívy. V sobotu (25. 4.) chystá živý prenos koncertu na terase i iniciatívu Bratislavské pekné dni.

Koncert na terase

Živý prenos koncertu na terase s výhľadom na hlavné mesto si môže verejnosť pozrieť na sociálnej sieti. Koncert sa začne v sobotu od 19.30 h a podľa informácií mesta sa na ňom predstavia Teo Gertler (husle), Dušan Šujan (klavír), Jozef Lupták (violončelo), Boris Lenko (akordeón), Adriana Kučerová (operný spev), Róbert Pechanec (klavír), Janka Dekánková (spev) a Ladislav Fančovič (klavír).

„Bratislavské mestské dni si tento rok pre nový koronavírus neužijeme tak, ako sme plánovali. Nebudeme sa môcť fyzicky stretnúť a napríklad spoločne odhaľovať skryté zákutia v uliciach a budovách nášho mesta. Napriek tomu chceme tento čas venovať nášmu mestu a vychutnať si ho spolu s vami. Aj keď od seba,“ uviedol bratislavský magistrát.

Pekné dni

Mesto pripravilo aj iniciatívu Bratislavské pekné dni. Ľudí vyzýva, aby sa v sobotu odfotili s tým, čo im aj v tomto období pandémie robí radosť a čo robí aj tieto dni peknými, a fotky zverejnili na sociálnych sieťach s označením #bratislavaspolu. Magistrát tieto fotky následne vystaví v uliciach Bratislavy a na svojom webe. „Túto iniciatívu prinášame ako súčasť alternatívy k zrušeným mestským dňom,“ podotkla bratislavská samospráva.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM