Správy Samospráva

Bratislava si môže štrngnúť "Na zdravie!" Dosiahla významnú VÝHODU v COVID automate

V Bratislave je plne zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19 už 75 percent ľudí nad 50 rokov. Znamená to, že sa vyhneme najdrastickejším opatreniam.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava si môže štrngnúť "Na zdravie!" Dosiahla významnú VÝHODU v COVID automate
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Bratislava už netrpezlivo čakala, kým pokorí významnú métu. A podarilo sa! V hlavnom meste je plne zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19 už 75 percent ľudí nad 50 rokov. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

O dve stupne lepšie

„Znamená to, že pri prepínaní COVID semafora sa farba nášho mesta bude znižovať o dva stupne oproti farbe, akú by sme na základe incidencie a ostatných parametrov semafora mali mať,“ uviedol primátor.

Obyvateľom hlavného mesta sa poďakoval za to, že sa aktívne postarali o to, aby život v Bratislave prísne hygienické a bezpečnostné opatrenia ovplyvnili čo najmenej. Zároveň vyzval Bratislavčanov, ktorí sa ešte nezaočkovali, aby neváhali a urobili tak čím skôr.

Komunita Dáta bez pátosu k tomu na sociálnej sieti napísala: „Bratislava by mala byť zelená od pondelka, lebo incidenciu má v dolnej polovici spektra a s 2 žolíkmi by mala byť o 2 farby lepšie. Toto sa fakt dalo z dát vyčítať a pre Bratislavu to tak zariadiť,“ poslali odkaz kompetentným Dáta bez pátosu.

Reálne je však Bratislava od pondelka 27. 9. na COVID automate oranžová – to znamená v stupni ostražitosti. Dosiahnutá méta zaočkovanosti sa tento týždeň pri zverejnení COVID automatu ešte nebrala do úvahy.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: korona.gov.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM